Robíte tieto chyby? Tak to si rande už nezopakujete

Prvé rande má byť príjemné a svieže. Nepokazte ho hneď na začiatku.

23.04.2018 15:00
rande Foto:
Vydarilo sa vaše prvé rande?
debata

Neskorý príchod

Ide o prvý dojem. Ak je ten druhý nervózny, pretože vy meškáte, ovplyvní to celé rande. Ak naozaj nestíhate, je slušné poslať sms-ku a hneď pri príchode sa ospravedniť.

Zlé správanie k čašníkom

To, ako sa človek správa k obsluhe, o ňom mnohé prezradí. Ak je arogantný a nepríjemný, už nám zasvieti kontrolka – aha, aj takto sa dokáže správať celkom bezdôvodne. Ak je obsluha naozaj zlá, namiesto scén na prvom rande radšej zmeňte podnik.

Na zdravotné problémy zabudnite

Nie, nikto nechce na prvom rande počúvať, aké ste mala zlé leto, lebo vás v Turecku trápili hnačky. A hoci je to smutné, ani o ťažkom stave po operácii vašej starej mamy by ste nemali na prvom rande hovoriť. Stretnutie si má zachovať ľahkosť a sviežosť. Samozrejme, ak sa na rande objavíte s rukou v sádre, krátky opis toho, ako sa vám to stalo, sa povoľuje.

Pozor na alkohol

Pohárik vína neuškodí, ale ak do seba lejete jeden pohár za druhým, až sa vám začne pliesť jazyk – toto dobrý štart vzťahu zrejme nebude. Máte trému, to je v poriadku, ale tým, že sa do hodiny opijete, pozitívny siglál na opačnú stranu nevyšlete.

Nezhadzujte sa

Možno vám nevyšlo zopár vzťahov, možno ste nespokojná v práci a cítite sa nechopná – ale rozprávať o sebe ako o nešťastnici, ktorej v živote nič nechycháza… Potom zrejme nemôžete očakávať, že na niekoho urobíte dojem a on sa bude chcieť s vami stretnúť opäť.

Nepreceňujte samú seba

Na druhej strane, ani ružové opisy samej seba a svojho života nepôsobia prítažlivo. Dajte priestor aj partnerovi, niečo sa ho opýtajte, ale v žiadnom prípade nerozprávajte hodinu výlučne o sebe. Nielen vťah, ale aj rande si žiada istú rovnováhu.

Ostré vyjadrenia o politike

Vo svojich postojoch ste nekopromisná a chcete ich každému zdeliť. Neviete, či sa váš partner o politiku zaujíma, ani to, ku ktorému smeru inklinuje. Politika na prvé rande nepatrí – ak máte na politiku veľmi vyhranený názor, môže aj menšia polemika viesť k výmene názorov, ktoré na prvom rande nie je ničím príjemným.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #správanie #choroby #sebavedomie #čašník

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...