Zaujímavé! Ako súvisí umývanie riadu s dobrým sexom?

Podľa aktuálne zverejnenej štúdie majú páry, ktoré si spravodlivo delia domáce práce, nielen lepší vzťah, ale dokonca aj sex.

16.04.2018 09:00
vzťah, láska, sex Foto:
Najprv domáce práce a potom sex!
debata

Čo konkrétne uvádza štúdia americkej organizácie s názvom „Council of Contemporary Families“? Podľa nej majú páry, ktoré si pomáhajú pri domácich prácach a zvlášť pri umývaní a ukladaní kuchynského riadu, spokojnejší vzťah. A to sa prejavuje nielen na celkovej pohode v ich živote, ale aj na lepšom sexuálnom živote.

Naopak, ženy, ktoré majú na pleciach celú domácnosť, riady nevynímajúc, sú podľa štúdie viac nespokojné, sťažujú sa na nerovnováhu vo vzťahu a sú menej spokojné aj s ich sexuálnym životom.

Ale prečo sa práve umývanie riadu spája so sexom? Podľa Dana Carlsona, ktorý je za výskum zodpovedný, je to práve umývanie a triedenie špinavého riadu pre ženy najmenej obľúbenou prácou v domácnosti. Ak pri tejto činnosti spolupracuje aj partner a v podstate dvojica vytvorí akýsi tím, vedie to k istej solidarite vo vzťahu. A tá prináša následne viaceré uspokojenia.

Nejde pritom len o samotné umývanie riadu, ale aj nepríjemné činnosti, ktoré s tým súvisia – ako napríklad čistenie špinavého kuchynského drezu.

Vzťah založený na spravodlivom delení aj menej príjemných prác v domácnosti celkom logicky zvyšuje spokojnosť vo vzťahu, čím sa zvyšuje aj „chuť“ partnerov na spoločný sex. Naopak, ak sú úlohy v domácnosti rozdelené nespravodlivo, v jednom z dvojice narastá pocit nespokojnosti, tým pádom upadá aj jeho záujem o intímnosti, rieši skôr svoju nespokojnosť, dvojica sa zaoberá večnými hádkami o to, kto v domácnosti čo urobí. Práve takéto domáce napätie ľudí oberá o spokojnosť aj sexuálny apetít.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #harmónia #nálada #domáce práce #umývanie riadu

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...