Psychológovia prezradili. Takto sa prejavuje zamilovanosť

Láska, zamilovanosť, motýle v bruchu a veci s tým súvisiace sú nielen príjemnou kapitolou našich životov, ale aj dlhodobým predmetom skúmania vedy.

13.04.2018 15:00
láska, vzťah, zamilovať sa Foto:
Možno aj vnímate, že je niečo lepšie, ale vy chcete to, čo milujete.
debata

Práve tá sa teda začala miešať do remesla hormónom a pomenovala neklamné znaky toho, že človek je vo fáze skutočného zamilovania.

Túžite sa vyzliecť

Nie je to len o šatách. O tie vlastne ide pri láske až v druhom rade. Výskum z roku 2006 na desiatkach párov poukázal na zaujímavý fakt. Ak niekoho milujeme, strácame ostražitosť. Máte chuť sa zdôveriť, ukázať v pravom svetle, odhaliť zábrany. Odpadáva ten podozrievavý aspekt v prístupe k druhým, ktorý nám je vrodený. Láska ho dokonale vymaže. Preto ak ste zrazu človeku po pár dňoch, či týždňoch povedali viac ako komukoľvek inému počas života, je to jasné, vylieči vás láska ako hrom.

Robí vám dobre fyzický dotyk

S niekým jednoducho nechcete stáť ani blízko pri sebe. Aj blízka prítomnosť cudzích ľudí nám je často nepríjemná. Presný opak to je pri zamilovaní. Vtedy by ste sa na svoj objekt doslova telesne prilepili. To je znamenie, že ste našli svoje druhé ja a vaše telo prahne po kontakte. Je to ďalší zo znakov skutočného zamilovania.

Neriešite lepších

Už výskum z roku 1997 poukázal na jednu vec. Skutočná zamilovanosť nie je v nájdení najlepšieho chlapa na svete. Prejavuje sa tým, že hoci vidíte možno chlapov na ulici s krajším telom, zaujímavým intelektom, jednoducho možno atraktívnejších a lepších, ako je ten váš, nechcete ich uloviť a získať pre seba. Ste spokojná s tým, čo máte. Aj to je presne tá krása lásky, ktorú si nikto nevie celkom dobre vysvetliť. Možno aj vnímate, že je niečo lepšie, ale vy chcete to, čo milujete.

Nevadí vám riskovať

Pre milovaného človeka bez problémov riskujeme. Peniaze, kariéru, často aj zdravie. Tak to cítia zamilovaní, ale pozor, riskovať nie je nutné pre človeka, s ktorým ste v láske pár mesiacov a kto si to nemusí zaslúžiť. Aj obeta je však jedným zo znakov, že vaše srdce miluje.

Ľahší život

V roku 2014 si psychológovia všimli na zamilovaných ľuďoch zaujímavý fakt. Chceli svojim partnerom uľahčiť život. V prenesenom význame to znamená, že sa stávate extrémne empatickou a doslova chcete splniť našej láske všetko, čo jej na očiach vidíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nahota #zamilovanosť #dotyky #hormóny #riziko #dôvernosť

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...