Chcete šťastný vzťah na poriadne dlhý čas? 5 vecí, bez ktorých to nejde

Nezáviďte párom okolo vás, ale popracujte na vašom spoločnom šťastí.

09.04.2018 09:00
láska, vzťah, rande Foto:
Chcete spolu vydržať navždy?
debata

Chce to rešpekt

Znie to banálne, ale ak budete jeden k druhému pristupovať s rešpektom, zlaté pravidlo sa vám zúročí. Podobne, ako sa vy cítete zle, ak na vás niekto „vyletí“, zaútočí alebo vás zosmiešni, presne to isté prežíva aj váš partner. Možno to nedáva až tak najavo, ale verte tomu, že v duši ho takýto prístup naozaj škrie.

Zachovajte si istú nezávislosť

Doprajte jeden druhému čas na záľuby, priateľov či veci, ktoré ste obaja robili ešte skôr, než ste sa spoznali. Zabudnite na kontroly aj na nekonečné trávenie spoločného času len preto, aby ste boli jeden vedľa druhého za každých okolností. Sloboda vzťah posilňuje, to je isté. Vy aj partner sa budete tešiť domov, ak ste plní zážitkov, o ktorých chcete jeden druhému porozprávať.

Problémy riešte

Iste, môžete pred sebou „tlačiť“ problémy donekonečna, privierať pred nimi oči alebo ich v sebe dusiť. Takisto sa môžete pohádať, buchnúť dvermi a odísť. Ani jedno riešenie sa nevypláca, pretože starosti týmto štýlom nezmiznú. Úprimnosť aj istá odvaha povedať pravdu tu a teraz – aj takéto pravidlo vám do vzťahu prinesie pokoj a šťastie. Komunikujte a riešte veci čo najskôr, aby vás neprevalcovali.

Nevyťahujte minulosť

Ak ste spolu niekoľko rokov, je celkom isté, že ste už nejaké tie krízy prežili. Väčšie či menšie – každý má na nich svoj podiel viny. A hoci je jasné, že obaja máte svoju pravdu a veci z minulosti môžete vnímať rozdielne, ich večné vyťahovanie na svetlo sveta vzťahu neprospieva. Opäť sa tým vraciate k momentom, v ktorých sa jeden z vás necíti dobre – prečo si kaziť prítomnosť tým, čo bolo. Minulosť je nutné vo vzťahu uzavrieť a nechať ju tak. Žije prítomnosťou aj spoločnou budúcnosťou. Ak sa vraciate do minulosti, tak len k tomu peknému, čo vás spája.

S humorom sa žije ľahšie

Už dávno máte za sebou študentské roky, kedy ste žili viac-menej bezstarostný život plný smiechu a zábavy. Napriek tomu, že žijete inak, nedovoľte, aby vás starosti bežného života obrali o spoločnú zábavu. Vaše spolunažívajte stále betre aj úsmevne, nezabúdajte na spontánnosť, ktorá do vášho vzťahu vnáša aj chvíle plné smiechu a dobrej nálady.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #partner #harmónia #rešpekt

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....