Prečo navonok dokonalé partnerstvá končia krachom?

Sú dvojice, ktorým každý závidí ich spolužitie. Akoby nemali žiadne hádky, problémy ani obdobia tichej domácnosti. Zrazu je koniec a každý je prekvapený, čo sa stalo. Pravdou je, že im nikdy nebolo čo závidieť.

24.03.2018 14:00
láska, vzťah, problém Foto:
Občas je dobré, vyjasniť si rozdielne názory hádkou.
debata

Spriaznené duše. Áno, ale…

Nájsť spriaznenú dušu je snom každého z nás. Lenže, ako hovorí odborníčka na vzťahy Deborah McFadden, ak sa počas formovania vzťahov nezačnú realizovať výmeny názorov, ladenie predstáv o živote a všetko ide ľahko, treba byť opatrný. Takáto klíma totiž môže navodiť zdanie, že je pre ňu časom potrebné urobiť všetko. Aj ustupovať, alebo sa neprejaviť a dusiť hnev v sebe. Vydiskutovať si rozdielny názor, aj za cenu zvýšeného adrenalínu však nie je zlé, najmä ak viete uzavrieť nakoniec racionálne prímerie.

Večný súhlas lezie na nervy

Nielen rozdielny názor, ale aj neustály súhlas dokáže poriadne rozhodiť. Pretože ak sa niekto z vás snaží za každú cenu vyhnúť rozbroju, prípadne aspoň otvorenej diskusii a neustále súhlasí, pre toho druhého sa stáva človekom, ktorý doslova prestáva baviť. Deborah McFadden tvrdí, že mnoho žien omnoho viac rozčúli, ak s nimi muž permanentne súhlasí a nepovie svoj vlastný názor. Nie je nič horšie ako falošné snahy o vytvorenie ovzdušia bez konfrontácie.

Ignorácia

Deborah McFadden sa stretla aj s pocitmi, že jeden s partnerov prichádza vo vzťahu bez výmen názorov k pocitu, že ho druhý ignoruje. Jednoducho nie je príjemné vedieť, že partner na všetko prikyvuje. Je to znak toho, že mu príliš nestojíte za to, aby sa nad vami zamýšľal. Ako nad problémami, tak ani nad ničím iným. Chce len pokoj viac ako vás.

Zametanie problémov

Vytváranie dokonalej atmosféry môže vyústiť doslova do nenávisti. Obaja partneri svoje malé nespokojnosti a krivdy prehĺtajú a snažia sa utlmiť až je pocit krivdy príliš veľký. V tom momente sa vzťah môže zo zdanlivo pohodového spolužitia rozpadnúť zo dňa na deň. Dôvodom je, že nedokážete žiť vo „väzení“ pohody. Ľahšie sa totiž odstraňujú drobnosti po jednom, ako keď je z nich už privysoký múr medzi vami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #hádka #partnerstvo #spriaznené duše #rozdielny názor

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...