Veci, ktoré nie sú skutočnou láskou, ale dajú sa s ňou pomýliť

Čo je vlastne láska? Možno ste si aj vy niekedy položili túto otázku. Je to teplý čaj na raňajky, úsmev po zobudení, kvalitný sex, alebo vodenie sa za ruky? Niektoré veci sa ako láska tvária, no časom zistíte, že sa za nimi skrýval len klam.

23.03.2018 11:00
láska, vzťah, problém Foto:
Nahovárate si, že ho máte rada, ale možno je všetko inak.
debata (1)

Žiarlivosť

V každom zamilovanom človeku je trochu žiarlivosti. No to nie je láska. A rozhodne nie je žiarlivosť niečo, podľa čoho by ste mali merať to, ako vás ten druhý ľúbi. Žiarlivci vedia byť manipulátori, násilníci, otravní spoločnici omnoho viac ako milujúci partneri. Žiarlivosť je vo vysokej miere škodlivým aspektom vzťahu a vôbec jej výšku netreba odvodzovať od miery lásky, hoci sa vám to môže snažiť polovička nahovoriť.

Sex

Ak ste s niekým kvôli tomu, že je dobrý v posteli, pozná miesta, kde zatlačiť a vyhovujete si na telesnej úrovni, môžete tomu hovoriť vzťah, kamarátstvo s benefirmi, alebo výpomoc, no nie láska. Sex bez lásky síce nie je úplne kompletný, ale niektorým jedincom stačí. Preto pozor, ak vám partner tvrdí, že sex môže poslúžiť ako dôkaz lásky. Ak je láska postavená na tomto jedinom bode, tak sa zaplietate s niekým, kto nemá o skutočnej láske ani poňatia.

Ľútosť

Nahovárate si, že ho máte rada, ale možno je všetko inak. Na svete sú páry, ktoré sú spolu z akejsi ľútosti. A tá môže mať viac rovín. Niekedy je to ľútosť nad samotou a snaha byť s niekým, alebo dokonca ľútosť nad partnerom, čo by bez vás robil. Práve takéto správanie nie je láskou, skôr iba cudzopasením na citoch.

Slová

Myslia si to hlavne muži, že stačí mať plné ústa slov o láske, naučených fráz a zaručených klišé. Že to stačí, že kvetnatými súvetiami zahrajú všetko dostratena. Lenže pri láske platí, že ju nedokladujú slová, ale správanie a činy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #ľútosť #žiarlivosť #zaľúbenosť #klišé #frázy

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...