Prečo niektorým ľuďom vždy stroskotá vzťah?

Vždy natrafíte na nepravého, akoby vám niečo vo vzťahoch neprialo, jednoducho nemáte šťastie. Spoznávate sa? Ak vám nádejný vzťah a láska vždy skončia predčasne, možno to nie je len odklonom amorovho šípu.

18.03.2018 17:00
láska, vzťah, problém Foto:
Rovnaké vzorce správania pri každom partnerovi znamenajú, že vzťah vždy stroskotá.
debata

Strojca svojho vzťahu

Hľadanie pána dokonalého často končí fiaskom. Pretože niektorí experti na vzťahy vypozorovali zaujímavé vzorce správania u ľudí, ktorí akoby boli vzťahovo prekliati. Pritom často nie je problém v náprotivku, ale v nich samých. Majú rovnaké vzorce správania a myslenia pri každom partnerovi a potom je jasné, že im to jednoducho aj vždy stroskotá.

Nie sú pripravení na zmenu

Psychoterapeutka Judy Ford tvrdí, že ak sa chce človek vymaniť zo začarovaného kruhu rozchodov, musí sa pripraviť na zmeny. Nie je možné, aby ste sa správali úplne rovnako keď ste sama a keď ste v partnerstve. Je potrebné byť jednoducho otvorená zmenám. Ak to niekto nedokáže a zmeny sú pre neho nepríjemné, nepríde k zmene ani v milostnom živote.

Zmeniť možno len seba

Očakávanie, že niekoho prerobíte je podľa Judy Ford jeden z najväčších problémov. Človek sa totiž môže zmeniť len sám. Z vlastného presvedčenia a preto, že sa rozhodne a chce. Vonkajšie vplyvy dospelého človeka nedokážu prerobiť. Preto kto čaká, že si druhého vo vzťahu pretransformujú podľa svojho obrazu, bude s výsledkom nespokojný. Ostane sklamaný a sám s pocitom, že vždy narazí na zlého partnera.

Slabšia ústretovosť

Úspešné vzťahy nefungujú ako monarchia. Klinická psychologička Janis Abrahms Spring varuje pred očakávaniami, že partnerstvo bude len podľa jednej predlohy. Tu robí mnoho párov chybu. Buď rozhoduje, alebo sa prispôsobuje. No čo tak skúsiť sa z partnerovho návrhu potešiť? Možno časom zistíte, že to vlastne nebol vôbec zlý nápad. No a to už súvisí práve s tou otvorenosťou na zmeny. Zmeniť totiž môžete nielen veci, ale aj myšlienky.

Nepracujete na intimite

Súčasná doba je priam presýtená sexom, no ide skôr o povrchnosť. Preto Janis Abrahms Spring upozorňuje, že na sexualite a prehlbovaní intimity treba pracovať. Tak ako na všetkom. Netreba očakávať, že sex bude dobrý sám od seba. Prípadne sa o jeho úroveň postará ten druhý. Tak to nefunguje, pretože potom je vo vzťahu stále len sexuálna povrchnosť, ktorá časom môže vyústiť do sexuálnej frustrácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmeny #láska #rozchod #intimity #partnerstvo #očakávania #frustrácia

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....