Porozchodové SOS! 5 krokov, ktoré vám pomôžu

Vaše pocity sa nezmenia zo dňa na deň, napriek tomu by ste sa mali do nové života pustiť čo najskôr.

09.03.2018 17:00
žena, smútok, rozchod Foto:
Je čas pohnúť sa z miesta...
debata

Akceptujte rozchod – už skončite s plačom aj utápaním sa. Chvíľu to trvať môže, ale nie donekonečna. Vyrovnajte sa s tým, že rozchod už prebehol a váš vzťah skončil. Musíte v sebe aktivovať všetky sily, aby ste začali nový život – ten po rozchode.

Stretávajte sa ľudmi, ktorí vidia veci optimisticky. Aj vďaka nim môžete zistiť, že žiadny „koniec sveta“ nenastal a život ide ďalej, hoci ste aktuálne single. Vyhnite sa ľuďom, ktorí sa roky utápajú problémami a nechcú sa posunúť vpred. Práve títo ľudia by vás mohli dostať do začarovaného kruhu minulosti, z ktorého sa je ťažké vymaniť.

Plánujte si veci, ktoré vám robia radosť. Nastavte svoju myseľ na niečo príjemné, čo vás čaká v najbližšom období. Do svojich plánov zahrňte aj ľudí, ktorých máte rada a s ktorými si viete predstaviť trávenie času. Neodmietajte ani ich pozvania, čím viac času medzi ľuďmi strávite, tým lešie sa budete cítiť.

Buďte trpezlivá. Nový štart sa nedá uskutočniť z večera do rána, ani vaše pocity sa nezmenia takto rýchlo. Ide len o vaše nastavenia sa na znemu, ktorú do svojho života môžete a mali by ste pozvať. Tak, aby ste cítili dobre.

Nekontaktujte svojho ex! Hoci je to pre vás ťažké, je to kľúčové, aby ste sa posunuli ďalej. Žiadne predstavy o njeho návrate v sebe neživte, ani sa k nim neupínajte. Ak na vás „sadne“ kríza, rýchlo zavolajte kamarátke alebo vybehnite von, vymyslite niečo, aby ste sa vášho nutkania zbavili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #rozchod #nový štart

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...