3 zásadné chyby, ktoré vzťahu škodia

Možno ste si to ani neuvedomili, ale robíte ich aj vy... Spoznávate sa v niektorej situácii?

08.03.2018 09:30
srdce, láska, ruky Foto:
Ako je na tom váš vzťah?
debata

Očakávate, že partner vás urobí šťastnou

Vlastné šťastie a spokojnosť musíte mať vo svojich rukách. Ešte predtým, než sa vrhnete do nového vzťahu. Ak to tak nie je a vy očakávate, že vďaka partnerovi sa vaše pocity zmenia ako šibnutím čarovného prútika, ste na omyle. Príde len rozčarovanie a nielen na vašej strane, ale aj na strane partnera. On sa nemôže cítiť dobre v pozícii večného „ťahúňa“, ktorý má myslieť len na to, aby ste sa vy cítili dobre.

Chcete ho zmeniť v zásadných otázkach

V počiatku vzťahu ste obaja zamilovaní a na očiach máte ružové okuliare. Ak zamilovanosť opadne, partnera uvidíte vo svetle reality. A zrazu máte pred očami chyby, ktoré ste predtým nevnímali. Ak sú také, s ktorými sa nedokážete stotožniť, je na mieste uvažovať, či má váš vzťah zmysel. Veriť v to, že partner sa zmení len preto, že sa ocitol vo vzťahu s vami, je mylná predstava. Prídu len nekonečné hádky či nespokojnosť, pretože partner nespĺňa vaše predstavy, ktoré ste si o ňom vytvorili.

Beriete ho ako samozrejmosť

Váš drahý? Ten je tu stále a aj bude… A predsa sa to jedného dňa môže zmeniť. Plynutím dní beriete všetko, čo spolu prežívate, ako bežnú a rutinnú vec. To, že ste v ňom našli skvelého muža, s ktorým sa viete zasmiať, ktorý je zodpovedný a vždy námopocný, neoceníte ani jediným slovom. Váš prístup môže partnera ubíjať, najmä, ak sa zaoberáte pričasto maličkosťami, ktoré ani podstatné nie sú. Zamyslite sa na chvíľu a predstavte si, ako by ste sa cítili, keby váš drahý zrazu po vašom boku nebol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #Dôvera #partner #zmena

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...