Ako nájsť v každom dni kúsok šťastia a udržať si pozitívne vibrácie?

Niekedy akoby ste mali zadretý motor. Nič sa vám nechce, veci okolo seba vidíte v čiernych farbách a radosť zo života vyprchala. Ale každý deň je darom, ktorý je potrebné využiť k potešeniu. Otázkou je len ako nájsť cesty k nemu.

02.03.2018 17:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Ak sa dostanete do situácie, že o vašom živote bude rozhodovať niekto iný, pohoda aj pocit šťastia sú preč.
debata

Na ten správnej vlne

Jenaveve Heart je transformačná terapeutka, ktorá si dala za cieľ spraviť z nešťastníkov ľudí, ktorí si užívajú každý deň. A vypracovala k tomu jednoduchý systém korkov, ktoré nie sú obmedzujúce, zaťažujúce, ale vysoko funkčné. Umožňujú čerpať zdroj radosti aj v pochmúrnejších dňoch a nájsť ten známy životný prúd radosti, keď vám všetko ide ľahko a od ruky.

Kontrolujte svoj život

Živo prirovnáva Jenaveve Heart k jazde autom. Pokiaľ máte všetko pod kontrolou, tak si jazdu užívate. No len čo nastane situácia, keď má auto navrch a vy strácate kontrolu, je zle nedobre. Preto radí, aby ste si vždy naplánovali úlohy na každý deň. Nielen pracovné, ale aj oddychové. Úlohy, ktoré vám nadelí niekto iný zhodnoťte vlastnou optikou a podľa toho na ne reagujte, alebo ich naplánujte. Ak sa dostanete do situácie, že o vašom živote bude rozhodovať niekto iný, pohoda aj pocit šťastia sú preč.

Čistite si myseľ

Čistíme a umývame všetko. Od riadov, cez topánky až po priestor okolo nás. No je dôležité občas vyčistiť aj hlavu. A to nie je vôbec náročné. Stačí desať minút, počas ktorých nebudete myslieť na nič. Zažiť stav bez myšlienok je podľa tých, čo meditujú najkrajší na svete. Na začiatku sa vám to podarí možno na pár sekúnd, ale časom aj na minúty. A to je presne ten moment, keď po návrate do života nakopnete motor. Máte obnovené mentálne palivo a život vás opäť bude baviť.

Nájdite si radosť

Heart upozorňuje, že mnoho ľudí sa neteší zo „samozrejmostí“. To v preklade znamená, že si neuvedomujeme, aké je to skvelé, že môžeme byť doma, v teple, s blízkymi ľuďmi. Máme čo jesť, na čom sa zasmiať, že nás možno niečo konečne nebolí. Nie všetci majú také šťastie ako práve dnes vy. Je to podľa Heartovej recept na to, aby ste veci okolo nebrali ako samozrejmosť, ale dôvod na radosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šťastie #pozitívna energia

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...