Ste jej najlepšia kamarátka? Tak týmto vetám dajte STOP

Máte medzi sebou úprimný vzťah a nemusíte sa jedna pred druhou pretvarovať. Napriek tomu, niektoré vety nepatria ani do úst najlepšej kamarátky. Sú to tieto:

01.03.2018 09:00
sestry, kamarátky Foto:
Ťaháte to spolu celý život... Tak si to nepokazte.
debata

To sa ti stalo právom

Vašu kamarátku dobehla karma. Ale nie je vašou úlohou ju v čase, kedy je so silami na dne, ešte prilievať olej do ohňa. Iste, stalo sa jej niečo, čo komusi niekedy urobila. Karmu ale nechajte tak, buďte jej oporou. Chyby analyzujte až potom, keď najväčšia bolesť opadne.

Preboha, ako to vyzeráš

So strachom v očiach vám otvorila dvere potom, čo už sama v zrkadle zistila, že s novou farbou na vlasy to nedopadlo práve najlepšie. Stačí sústrastný pohľad s skôr niečo povzbudivé ako: „Sú to len vlasy…“

Nenávidím tvojho frajera

Silnými vyjadreniami na adresu jej priateľa šetrite. Iste, máte naňho svoj názor a je dobré povedať, že podľa vás nie je pre ňu ideálnou voľbou. Zároveň však majte pripravený skutočný argument, prečo. Vylievanie nenávisti a zlosti na niekoho, koho ona miluje, neprinesie do vášho priateľstva nič dobré.

To si totálne pokazila

Uf! Áno, ona niečo pokazila a ponesie za to dôsledky. Z úst najlepšej kamarátky ale čaká skôr jemnejšiu kritiku. Voľte slová opatrne, aby ste jej neublížili viac, než si zaslúži. Kritikov má zrejme vo svojom okolí dosť.

Si fakt hlúpa

Kritiku áno, ale tak, aby ju neurazila. Nazvať niekoho hlúpym je drzé. Ak ju chcete upozorniť na chybu, ktorej sa dopustila, tak to urobte konštruktívne, ale nie urážlivo. Zostane ponížená a z tejto vety sa vlastne nič nedozvie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #kritika #kamarátky #tajnosti

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...