Máte nudný vzťah? TOTO ho zaručene oživí!

Každý deň to isté. Rovnaké otázky, rovnaké rituály, ešte aj ten sex sa vám zdá ošúchaný. Bežná nuda života. Poznáte? Ak áno, je na čase urobiť niečo skôr, ako prídete na to, že vás takýto život vlastne nebaví.

16.02.2018 17:00
sex, intimity, problém Foto:
Každý deň môžete prísť s nápadom, ako robiť veci inak a lepšie.
debata

Nuda je dobrá, ale nie vždy

Nuda je príjemná, ak je krátkodobá a ako sa povie aktívna a tvorivá. Tá správna nuda je vo chvíli, ak sa s partnerom držíte za ruky, je vám príjemné, že nič nerobíte a v hlave vám víria myšlienky, čo vymyslieť. Naopak negatívna nuda je tá, ak ste spolu, nemáte čo robiť, nič vás nebaví ani nenapadá, ako si zlepšiť život. Máte pocit, že ste spolu už všetko zažili. To je často koniec dobrých vzťahov a pekného života. Preto treba dať negatívnej nude červenú.

Stavte na vlastný život

Ruth Westheimer je asi jedna z najznámejších poradcov na vzťahy na svete. Takzvaná stará škola. Na nudu vo vzťahu radí, že je v prvom rade potrebné poraziť ju vo svojom osobnom živote. To v praxi znamená, že aktívny, zaujatý, činný a svieži človek si nepripustí nudu vo svojom osobnom živote a teda ju netoleruje ani v partnerskom. Ako prvé radí, aby každý z partnerov mal svoj životný cieľ, priority a vnútorný motor, ktorý mu nedovolí upadnúť do nudného stereotypu.

Spojenie síl

Ak nájdete svoju vášeň, tak to je presne ten moment, kedy pre ňu môžete zapáliť aj partnera. A samozrejme, netreba počítať, že spolu budete spoločne zdieľať všetko. Ale pri dostatočne flexibilných pároch je dosť prienikov, ktorými môžu spoločne kaziť nude jej plány.

O nude hovorte

Nie je nič horšie, ak si nechávate pocit nudného a prázdneho spolužitia pre seba. Pretože to skutočne veci nezmení. Nájdite si čas na rozhovor. Zájdite na internet, otvorte knihy, alebo iba prekutrajte vaše mysle. Ruth Westheimer si je absolútne istá, že každá dvojica dokáže vo svojom okolí nájsť dosť podnetov na zabitie nudy. Alebo aj osvieženie posteľných hier, aby sa ani spoza dverí spálne neozývali znudené, ale vášnivé vzdychy.

Nestrácajte čas

Každý deň môžete prísť s nápadom, ako robiť veci inak. Nečakajte, že začne ten druhý, zlepšujte život sebe a tým pádom vám obom. Časom pochopíte, že aj menej aktívneho partnera bude viac baviť život bez nudy a sám začne prinášať tvorivosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #priority #stereotyp #životný cieľ #spoločný záujem

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...