Koľko single ľudí túži po návrate k ex?

Strach zo samoty ale aj finančné dôvody tlačia ľudí k návratu k bývalým partnerom.

16.02.2018 11:00
bozk, párik, rande, zaľúbenci Foto:
Návrat k bývalému? Áno či nie?
debata

Podľa aktuálne zverejnenej nemeckej štúdie si každý desiaty človek želá návrat k svojmu expartnerovi. 11 percent ľudí, ktorí sú aktuálne single, uviedli, že by si priali obnovenie vzťahu s expartnerom. 12 percent opýtaných uviedlo, že už má za sebou sex s bývalým partnerom. Dôvody, prečo ľudia túžia po návrate k minulosti, sú rôzne. Jedným z nich je aj strach zo samoty. Práve tento dôvod vy však nemal byť hnacím motorom do náručia expartnera.

Ani finančné dôvody nie sú tým správnym dôvodom na návrat k bývalému, napriek tomu sú takéto kroky pomerne časté. Podľa odborníkov môže návrat k bývalému partnerovi fungovať iba vtedy, ak si obaja priznajú svoje chyby a sú spoločne pripravení podstúpiť zmenu. Vzťah sa obnoviť nepodarí, ak je na zmenu nastavený iba jeden z partnerov. Po čase sa v takomto prípade scenár rozpadu vzťahu zopakuje.

Otvorene hovoriť o problémoch, prípadne zapojiť do tohto procesu odborníka – to je cesta možnej druhej šance pre rozpadnutý vzťah. Tento proces neprebehne zo dňa na deň ani z týždňa na týždeň. Pýta si čas, počas ktorého musia obaja partneri veriť a usilovať sa o zmenu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #návrat #expartner

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...