Ako spracovať rozchod? Musíte prejsť 4 fázami

Nebráňte sa smútku ani hnevu. Trápenie po rozchode nebude trvať večne.

13.02.2018 11:00
zena, smutok, tyranie Foto:
Smútok aj hnev sú po rozchode normálnymi emóciami.
debata (1)

1. Popieranie

Rozchod v prvých dňoch nedokážete spracovať a nastáva jeho popieranie. Realitu si nechcete pripustiť a stále dúfate, že všetko je iba zlý sen, z ktorého sa prebudíte. Domnievate sa, že on sa ešte vráti, že si všetko rozmyslí a svoje rozhodnutie zmení. Stav vecí také, aké sú, neakceptujete.

2. Chaos emócií

Ste opustená, smutná, neviete, čo bude s vašou budúcnosťou. Striedajú sa u vás pocity hnevu, ľútosti, nenávisti… Večer plačete, ráno už svoj stav nevidíte tak beznádejne – striedanie nálad je normálne a musíte si prejsť všetkými, aj negatívnymi emóciami.

3. Preorientovanie

Rozchod ste akceptovali, veľká ľútosť či hnev sú preč. Už viete, že predošlý vzťah neobnovíte, začínate si v živote hľadať iné ciele. Orientujete sa viac na seba, na svojich priateľov, lúčite sa s minulosťou. Ste pripravená stretnúť sa s novými ľuďmi a uvažovať aj o tom, či by mohli byť súčasťou vášho života.

4. Nový plán

Rozchod je zabudnutý, nové životné plány dostávajú reálne kontúry. Ste optimistická, tešíte sa zo života, možno už máte vo svojom okolí muža, nad ktorým uvažujete. Svojim citom necháte voľný priebeh, ste pripravená sa zamilovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #popieranie #ľútosť hnev

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....