Ako nájsť spriaznenú dušu?

Môže to byť dobrá kamarátka, ktorá vám rozumie a nezradí, kamarát na chvíle samoty, alebo len známa, s ktorou bufete zdieľať radosť zo spoločného hobby. No v súčasnom svete plnom povrchnosti je skutočne ťažké nájsť niekoho, kto vám rozumie nielen slovami, ale aj srdcom.

09.02.2018 17:00
čítanie, relax, oddych Foto:
Rovnaké knihy priťahujú podobných čitateľov, ktorí majú podobné myšlienky aj videnie sveta.
debata

Majte jasnú predstavu

Hľadanie spriaznenej duše by ste mali mať dopredu naplánované. Bude to kamarátka, chlap, alebo niekto do vzťahu? Niekedy náhoda človeku do života prihrá presne to, čo potrebuje, ale ako sa hovorí, ak je žiak pripravený, učiteľ sa nájde. V tomto prípade spriaznená duša. Je dobré vedieť, aký typ spoločnosti a aké aktivity by ste si želali a presne vzhľadom na to sa otvoriť možnostiam. Nájsť si záujmové skupiny, pozrieť na internet, na fóra, alebo len po okolí. Ak budete vedieť čo chcete, aj druhej strane to môžete jasne povedať a ona bude vedieť, na čom je.

Dajte si čas

Na to, aby ste našli niekoho, kto bude vašim dôverníkom a blízkym priateľom potrebujete čas. Môžete mať tie najlepšie úmysly, ale ak niekoho okamžite zasypete dôvernosťami, môžete ho poriadne vystrašiť. Alebo sa popálite sama, že ste si opäť vyliali srdce zlému človeku. Dajte si čas, testujte dôveru a potom pomaly prehlbujte vzťah.

Tichý rozhovor

Tie najhlbšie priateľstvá a skutočne spriaznené duše fungujú na akýchsi vyšších vibráciách ako okolie. To znamená, že sa dokážete akoby rozprávať bez slov. Je vám jasné, čo chce ten druhý povedať a keď otvorí ústa, akoby to boli vaše slová. Ak sa to deje pravidelne, považujte to za znamenie, že ste našli niekoho, kto vám rozumie naozaj hlbšie ako väčšina ľudí.

Čítate spoločné knihy

Knihy ľudia čítajú čoraz menej, čo sa prejavuje aj na priateľstvách. Knihy nielenže formujú náš intelekt a vyjadrovanie, ale do veľkej miery vedia odhaliť aj spriaznenosť duší. Ak čítate s niekým rovnaké knihy, nielenže máte okamžite dôvod na rozhovor. Rovnaké knihy priťahujú podobných čitateľov, ktorí majú podobné myšlienky, fantáziu aj videnie sveta. Vytvárajú akýsi klub spriaznených duší. Ak niekomu lahodí podobná literatúra ako vám, je vysoká pravdepodobnosť, že si sadnete nielen pri knihe, ale aj v živote.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kamarátka #spriaznená duša #dôverník #blízky priateľ

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...