Prekvapivé dôvody, pre ktoré milujeme pocit zamilovanosti!

Každý kto bol zamilovaný, dobre vie, že ide o jeden z najkrajších pocitov na svete. Niekedy nevieme ani identifikovať, prečo je stav zamilovanosti tak božský. Okrem chémie je to totiž aj kolekcia benefitov, ktoré nám robia dobre.

04.02.2018 17:00
láska, vzťah, bozk Foto:
Ak sa stávame pre niekoho tým najdôležitejším človekom, cítime sa v zamilovaní ako v siedmom nebi.
debata

Pocit osobného hrdinstva

Zamilovanosť nie je len vzbura hormónov z prítomnosti druhého človeka. James Allen Hanrahan, kouč a vzťahový poradca tvrdí, že v zamilovanosti sa skrýva ešte niečo viac. Pocit, že sme pre niekoho centom vesmíru a ten nám robí náramne dobre. Uspokojuje našu dušu a vytvára pocit, že sme skutočne našli ten správny prístav. Jednoducho sa stávame pre niekoho tým najdôležitejším človekom a to je podľa Jamesa veľmi silným dôvodom, prečo sa v zamilovaní cítime ako v siedmom nebi.

Pocit ochrany

Je jedno, či ide o muža alebo ženu. Pretože pocit vnútornej ochrany vo vzťahu získavajú obaja. Podľa Jamesa to nie je len jednostranná záležitosť, kedy ženy hľadajú svojho ochrancu, ale aj muži sa cítia v náručí milovanej osoby skutočne dobre, povznášajúco, jednoducho pod ochranou lásky.

Vzájomné obohacovanie

Vstupom niekoho nového do života neprijímate len telo, ale aj ducha. S tým napríklad súvisia nové záľuby, hobby, nové myšlienky. Je to skvelé a vzájomné obohacovanie sa a pritom akoby ste rezonovali na rovnakej úrovni. Nie je nič krajšie, ako keď sa navzájom obohacujete na telesnej aj duchovnej úrovni, pričom každá nová vec, ktorú vám polovička prinesie do života s vami rezonuje. To je aj podľa Jamesa dôvod, prečo sme tak radi zamilovaní. Vzájomné rozširovanie obzorov na rovnakej vlnovej dĺžke.

Telesný kontakt

Pre človeka je vnímanie dotykom a prostredníctvom tela veľmi silným nástrojom na spokojnosť. Už len objatie nás robí šťastnejšími, upokojuje a harmonizuje telo. V zamilovanom človeku zároveň nachádzate vaše druhé ja a kontakt s ním na telesnej úrovni je preto naozaj obohacujúci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zamilovanosť #pocity #obohacovanie sa

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...