Hádky, ktoré potrebuje každý šťastný vzťah

Šťastné partnerstvo si netreba pliesť s dvojicou, ktorá nikdy nemá medzi sebou spory. Takí dvaja ľudia sa ešte nenašli. Je však rozdiel, či si od rána do večera pijete krv, alebo sa hádate o veci, ktoré zo šťastia neujedajú. Práve naopak, dokážu ho posilniť.

30.01.2018 17:00
manžel, láska, vzťah Foto:
Partnerstvo má byť o rešpekte a občas dať druhému partnerovi priestor na vyžitie.
debata (2)

Peniaze

Rozdielne finančné priority sú úplne normálne. Rebecca Hendrix, vzťahové terapeutka v New Yorku tvrdí, že hádka o peniaze je prirodzená a konštruktívna. Parteri by sa mali vzájomne pochopiť a spoznať, prečo chce niekto do veci investovať viac, ako sa druhému zdá rozumné. Po prijatí argumentov je možné otesať hrany a nájsť východisko. To rovnako znamená, niekedy si navzájom jednoducho dopriať radosť. Pretože v otázke míňania sú väčšinou aj tak prvoradé emócie, až potom vstupuje do hry racionalita.

Presadenie osobitostí

Prejavujú sa hlavne po začiatku spoločného bývania. Práve ten moment často aj rozhodne, či partneri ostanú spolu, alebo sa rozdelia. Rebecca Hendrix zdôrazňuje, že nutne príde k stretu dvoch svetov. Bude to spor o maličkosti ako sa bude ukladať zubná pasta, ako sa skladajú uteráky. Boj o plytvanie a šetrenie energiami. Šťastné páry sa potrebujú práve o týchto veciach pohádať a vysvetliť si ich. Nájsť obojstranne prijateľné riešenie a hlavne to, ktoré bude v ich novej domácnosti najpragmatickejšie. Ak sa bude len mlčať, znamená to zametanie špiny pod koberec, ktorá sa raz aj tak objaví. V tej najnevhodnejšej chvíli.

Rozdielne sexuálne túžby

Nemusí ísť priamo o hádky, ale o vyjasnenie si vecí. Sex je málokedy problémový, veď ide o príjemnú záležitosť. Ak sú však predstavy o intenzite rôzne, je potrebné stanoviť pravidlá, že niekedy človek vyhovie tomu druhému, inokedy žiada priestor pre seba. O tom skrátka partnerstvo je, že každý chvíľku ťahá pílku. Zásadné je, aby menej chtivá polovička nevyvolávala pocit, že o druhého nemá záujem a aby sa ani menej sexuálne aktívny jedinec necítil, že musí vyhovieť.

Rozdielne spoločenské túžby

Introvert s extrovertom môžu v jednej domácnosti skvele ladiť. Aj takto odlišní ľudia môžu byť šťastní, pretože protiklady sa priťahujú. Rebecca Hendrix však hovorí, že to musí byť o rešpekte a občas dať druhému partnerovi priestor na vyžitie. Nie je na mieste žiadne hnevanie sa, ak chce niekto do spoločnosti a iný ostať pri knihe. Vzájomný rešpekt môže vyjsť práve z vyjasnenia si vecí na rovinu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #túžby #rešpekt #šťastné partnerstvo #konštruktívne riešenie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...