Facebook a Instagram vášho drahého nesledujte, žite spolu v realite

Už len nevinná poznámka pod fotografiou kolegyne dokáže do vášhu vzťahu vniesť nepohodu. Tak prečo sledujete, čo váš drahý robí na sociálnych sieťach?

23.01.2018 15:00
Študent, notebook, počítač, pc, práca Foto:
O facebook vášho drahého sa nestarajte.
debata

Prečo komentuješ jej statusy? Kto sú všetci tí ľudia na fotke? A kto ti ju „lajkol?“. Prečo?

Ak sa vaša večerná konverzácia začína vypočúvaním na tému sociálnych sietí, niečo tu nehrá. A pritom váš vzťah je pomerne pokojný. Až na ten facebook.

Iste, ľudia v páre by nemali žiť dvojaký život – jeden virtuály a druhý reálny. Paradoxom je, že ľudia začínajú žiarliť práve na ten virtuálny. Osoby, ktoré nepoznáte, vás dokážu znepokojiť. Je to zbytočné. V dnešnej dobe naozaj nie je možné „odsledovať“, čo všetko váš drahý na internete robí. Nech by ste sa snažili akokoľvek, nedokážete to.

Ako teda existovať? Podľa odborníkov je jedinou cestou držať sa od sociálnch sietí parnera čo najďalej. Nerobte si vrásky preto, že nepoznáte ženu, ktorá mu napísala milý komentár pod vtipné video. Doma nekomunikujte o tom, čo ste robili na facebooku, ani o tom, aké fotky pribudli na vašom Instagrame. Snaha vedieť o každom partnerovom kroku je priam vražedná. A do vášho vzťahu vnesie nepohodu, nedôveru a rozbroje.

Pracujte na tom, čoho sa môžete reálne dotknúť, čo spolu môžete reálne prežiť. To sú zážitky, ktoré sa vo vzťahu počítajú a ktoré vzťah budujú. Pracujte na spoločnej realite a virtuálnym svetom toho druhého sa nezaoberajte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #facebook #partner #Instagram

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...