Najčastejšie príčiny, prečo sex bolí

Sex bolieť nemá a ak sa nepríjemné pocity objavia, rozhodne ich netreba pretrpieť. To by znamenalo, že sa pripravujete nielen o potešenie, ale vystavujete sa aj zdravotnému riziku. Nepohodu pri milovaní je potrebné riešiť okamžite.

15.01.2018 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Nie každá žena je stavaná na drsnejší sex.
debata

Nedostatok lubrikácie

Samantha Evans sa venuje dlhodobo problémom žien v oblasti sexuality a za veľmi častý dôvod bolesti pri sexe označila nedostatočnú lubrikáciu. Netýka sa však len žien po menopauze. Týka sa aj mladších žien a najčastejšie ho môžu spôsobovať antikoncepcia, alebo hormonálne poruchy.

Nedostatok vzrušenia

Niektorí muži si myslia, že čas na získanie erekcie je postačujúci na to, aby aj žena dosiahla požadujúce vzrušenie na sex. A to je z ich strany veľký omyl. Predĺžiť si predohru, nežnosti, pridať masáž, alebo erotickú meditáciu, to všetko vie prehĺbiť vzrušenie a eliminovať pocit bolestivého styku.

Necitlivý prístup

Za týmto problémom stoja muži s tvrdším naturelom, ktorí nedbajú na pohodlie partnerky. Nie každá žena je stavaná na drsnejší sex. Ten môže najmä v prípade väčšieho penisu niektoré partnerky bolieť. Riešením je nájdene správnych polôh, ktoré nebudú vyžadovať také hlboké vniknutie a zavedenie nežnejšieho prístupu.

Alergické reakcie

Bolesť sa môže objaviť aj po zavedení novej kozmetiky, intímneho či sprchového gélu. Prostredie vagíny je nesmierne citlivé a pri narušení rovnovážneho prostredia veľmi ľahko môžu vznikať drobné trhlinky a podráždenia, ktoré pri dráždení nepríjemne bolia. Riešením je používanie overených intímnych gélov.

Tá správna bolesť

Existuje však výnimka na bolesť a to v prípade hier v rámci žánru BDSM. Ak je bolesť presne taká, akú chcete, robí vám dobre a stimuluje vzrušenie, môžete si jej s partnerom dopriať toľko, koľko znesiete. Samantha Evans hovorí, že je to jediná prípustná bolesť pri milostných hrách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #milovanie #lubrikant #alergie

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...