Najčastejšie dôvody, prečo stratia ženy chuť na sex!

Niekedy sa to stane zo dňa na deň, inokedy ide o dlhodobejší ústup sexuálnej túžby, ktorá sa končí úplným nezáujmom. Čo vlastne stojí za tým, že sa vám nechce do najpríjemnejšej telesnej aktivity?

13.01.2018 17:00
vzťah, sex, problém Foto:
Každý má schopnosť byť uspokojivý milenec, len na tom treba spoločne popracovať.
debata

Necítite sa pohodlne vo vlastnom tele

Všetko sa to začne pohľadom do zrkadla, alebo úzkymi šatami. Terapeutka Mary Jo Rapini hovorí, že to dokonca môže vyvolať aj nemiestna narážka či už od partnera, alebo okolia smerom k vašej postave. Ak sa necítite so sebou spokojná, veľmi ťažko nájdete potešenie v tom byť s niekým nahá. Základom je nájsť istotu a spokojnosť sama v sebe. Ak sa budete cítiť telesne fajn, aj chuť na telesné prežitky sa zvýši.

Z jedného vzťahu do druhého

Striedanie partnerov, milencov, hľadanie toho dokonalého a môže podľa Mary Jo Rapiniovej viesť k vzťahovej frustrácii a zisteniu, že žiadny chlap akoby nebol dobrý. No a s tým súvisí aj nechuť si užiť sex. Pretože ak sa pri množstve vzťahov z neho stane len pudová a telesná záležitosť, skôr či neskôr vás prestane napĺňať.

Hormonálna antikoncepcia

Stáva sa to často. Konečne si chcete užívať sex naplno a stratíte záujem. Nechuť k sexu je častý vedľajší účinok hormonálnej antikoncepcie. Preto ak ste začali pociťovať problémy v oblasti sexuality, nie je vôbec žiadna hanba prísť ku gynekológovi a žiadať zmenu hormonálnej antikoncepcie za iný typ.

Muž pozerá po iných ženách

Mary Jo Rapini si všimla na ženách, ktoré s ňou riešili nedostatok záujmu o sex jednu častú vec. Mali partnerov, ktorí očividne chválili, pozorovali a velebili iné ženy. Preto ak to váš partner robí, aj s cieľom vás možno len trochu nabudiť, rovno mu povedzte do očí, že vám to vadí. Musí to rešpektovať a pochopiť, že žiadna žena nemá chuť na milovanie a nežnosti, ak muž obdivuje iné ženské bradavky.

Partner je hrozný v posteli

Nuž, je to tak. Ak sme povedali v úvode, že sex je tou najpríjemnejšou ľudskou činnosťou, tak len v prípade, že je v ňom empatia, záujem aj zdatnosť. Navyše ak nedosahujete ani uspokojenie, iba partner si „užije svoje“, niet sa čo čudovať, že radšej spíte ako sexujete. Mary Jo Rapini však hovorí, že každý má schopnosť byť uspokojivý milenec, len na tom treba spoločne popracovať a nebáť sa otvorene vypýtať si, čo vám treba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #libido #antikoncepcia #túžba #sebavedomie #uspokojenie

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...