Buďte vo vzťahu spokojní obaja! Ako na to?

Držte sa niekoľkých zásad, ktoré do vášho spoločného života vnesú pokoj, rovnováhu aj vzájomnú podporu.

10.01.2018 11:00
bozk, láska, milenci, vzťah, romantika Foto:
Aj nežnosti každý deň patria k spokojnému vzťahu.
debata

Počúvajte jeden druhého

Odhliadnuc od motýlikov v žalúdku a prvých mesiacov vzťahu je pre dlhotrvajúci vzťah plný porozumenia dôležité, aby ste sa počúvali. Pýtajte sa, ako ste prežili deň, čo vás potešilo, čo nahnevalo, akých ľudí ste stretli, čo sa vám podarilo. Ide o to, aby ste svoje životy navzájom aktívne zdieľali, nielen „existovali“ vedľa seba.

Podporujte sa

Kde inde, než u partnera by ste mali hľadať podporu pre to, po čom túžite, čo plánujete… Je na mieste, aby ste si o svojich túžbach rozprávali a cítili, že je tu ktosi, kto vám drží palce a váš úspech si želá rovnako intenzívne ako vy. Iste, občas je na mieste aj objektívna kritika, ale aj tá musí byť podaná tak, aby ste sa navzájom nezraňovali.

Doprajte si voľnosť

Obaja sa z času na čas potrebujete nedýchnuť mimo vzťahu. Ponechajte si svojich kamarátov, trávte s nimi čas, prevetrajte si hlavu… To, že s niekým žijete, nemá znamenať, že všetkých okolo vás úplne odstavíte. To by sa vzťah po čase stal poriadnou nudou. Doprajte si istú dávku slobody a domov sa obaja budete vracať s radosťou

Nezabúdajte na intímnosti

Bozk na rozlúčku, bozk na dobrú noc, objatie, pohľadenie, láskyplný pohľad… To všetko sú maličkosti, ktorými si navzájom dávate najavo, že toho druhého milujete. Iste, aj skvelý sex patrí k spokojnému vzťahu. Všetko správne namixujte tak, aby ste boli obaja spokojní a ani jeden nemal pocit, že vo vzťahu citovo stráda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #rozhovor #partner #kamaráti

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...