Top 5 benefitov, ktoré do života prinesie priateľstvo

Ak máte skvelú kamarátku, potom si váš vzťah pestujte. Prináša vám totiž do života veľmi veľa.

06.01.2018 08:30
sestry, kamarátky Foto:
Ťaháte to spolu celý život...
debata (1)

Viac sebavedomia

Dobrí priatelia si navzájom darujú pozornosť. Zaujímajú sa o to, čo sa vám podarilo, pochvália vás a tešia sa spolu s vami. Práve povzbudivé slová z ich úst vo vás dokážu vzbudiť presvedčenie, že ste v niečom dobrá, či priam skvelá. A následne, ak občas zakopnete, dokážu vás podržať a vaše sebavedomie povzbudiť k tomu, aby ste prekážky prekonali.

Životný elán

Ak žijete v spojení s priateľmi, trávite s nimi čas, plánujete, zabávate sa, máte o to väčšiu chuť žiť. Je dokázané, že depresia útočí menej na ľudí, ktorí sú obklopení inými a život si vychutnávajú spolu s nimi. Výlety, šport, koncerty, televízny večer – to všetko je príjemnejšie, ak pri tom nie ste sama.

Druhú rodinu

Niekedy práve v priateľoch nájdeme ľudí, ktorí nám nahrádzajú rodinu. Či už sme o ňu prišli, alebo je vzdialená stovky kilometrov, opäť máme pocit, že niekam patríme. Máme s kým tráviť sviatky, môžeme sa na nich spoľahnúť, keď sa ocitneme v núdzi, sú tu, keď prežívame čosi výnimočné.

Menej stresu

Možno poznáte pocit, ako zle sa cítite, keď odchádzate z práce po nevydarenom dni. Šéf si na vás zgustol, u kolegov ste nenašli pochopenie a tak kráčate domov plná smutných myšlienok. Ako vám dobre padne, keď máte komu zatelefovovať a len tak sa „posťažovať“, prípadne zájsť na kávu či víno. Po pár minútach v kruhu priateľov sú chmúrne myšlienky zväčša fuč a vaše problémy sa vám už nezdajú byť také stresujúce.

Pocit bezpečia

Pocit, že ste na svete sama, je nepríjemný. Ak nemáte rodinu, sú to práve kamaráti, ktorí vo vás dokážu vzbudiť pocit bezpečia. V živote sa o slovo občas prihlásia okamihy, kedy sa nám zdá byť život priveĺmi ťažký. Pohltí nás strach z toho, čo bude. V kruhu blízkych priateĺov však nadobudnete príjemný pocit bezpečia, že všetko sa na dobré obráti. Máme niekoho, kto nás povzbudí a drží nad nami ochrannú ruku. A to je pocit na nezaplatenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #radosť #kamarátky #sebavedomie

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....