Spoľahlivé spôsoby, ako obnoviť staré priateľstvo

Niekedy sa to stane. Dobré priateľstvo zrazu akoby vyprchá. Zatieni ho práca, vzdialenosť, nejaká drobná hádka a po rokoch zisťujete, že jeden z najbližších ľudí vám zrazu v živote chýba. No aj zabudnutý vzťah sa dá resuscitovať.

31.12.2017 17:00
Sklamala vás kamarátka? Neutápajte sa v ľútosti! Foto:
Sklamala vás kamarátka? Neutápajte sa v ľútosti!
debata

Spomienky na priateľa

Človek nie je samostatnou jednotkou v celom vesmíre. Priateľstvá sú pre neho dôležité, no niektoré sa jednoducho pokazia. Pri spomienka ne pekné chvíle však netreba len banovať. Kouška Vickie Field tvrdí, že ak bolo priateľstvo naozaj skutočné, dá sa obnoviť.

Skúste sociálne siete

Vickie odporúča využiť sociálne siete na jednoduchý odkaz a správu. Jednoducho nadviazanie prvého kontaktu. Je to menej naliehavé ako telefonát, ale zároveň to dnes už predstavuje prvý krok k tomu, aby ste sa možno presunuli z virtuálneho sveta opäť do toho reálneho.

Obnovte staré časy

Nielen vám, ale pravdepodobne aj kamarátke sa občas zacnie za peknými chvíľami a prípadne miestami, kde sa cítili spolu dobre. Obnovte tieto situácie. zaveďte priateľské rituály opäť do praxe. Zaspomínajte si na staré časy a planulo na ne nadviažte. Pretože dobé priateľstvo sa nikdy úplne nestratí a na starých miestach v novom čase zistíte, ako to všetko v žite opäť potrebujete.

Pripomeňte spomienky

Jednou z možností je urovnať staré hádky aj nedorozumenia a kamarátke jednoducho odpustiť, alebo sa ospravedlniť a pripomenúť to dobé, čo bolo medzi vami. Môže to byť malý darček, prekvapenie, niečo, čo vás v minulosti spájalo. Vickie Field hovorí, že malá drobnosť, ktorá spojí kamarátku s emocionálnym zážitkom z minulosti, spraví pre obnovenie priateľskej atmosféry mnoho.

Vyskúšajte niečo nové

Nebude to len o spomínaní na staré časy, ale aj o nových výzvach. Kamarátky majú vždy pred sebou niečo, čo by chceli ešte zažiť, skúsiť a spoločne si nenechať ujsť. Práve niektorá z týchto nových výziev môže byť tmelom na niečo, čo už dlhé roky možno nie celkom fungovalo. Zažite spolu to, čo ste vždy chceli, ale akosi bol čas proti vám. Opäť vás to zohrá a vy zapadnete k sebe ako kolieska na hodinkách. Dobrá kamarátka je totiž niekto, s kým vás baví zažívať nové veci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #priateľstvo #hádka #staré časy #rituály #Prvý kontakt

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...