Ako si predĺžiť pekné chvíle po milovaní. Nemusíte sa len maznať!

Predohre a samotnému sexu sa venuje niekedy až príliš veľká pozornosť. No okamihy po splynutí, keď by mali byť láska, neha a cit na vrchole, akoby už neboli zaujímavé. Pritom ony určia, ako ste s celým priebehom sexu spokojné. Pretože vždy rozhoduje záver a nie iba dobrý úvod.

27.12.2017 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Vychutnajte si spoločnú dohru po milovaní.
debata

Zlepšíte si vzťah

Mnoho dvojíc sa po akte nevie správať. Každý väčšinou čo najrýchlejšie odíde do sprchy, dať si niečo pod zub, pohár vody a pritom to ide aj inak. Romantickejšie a krajšie, na posilnenie vzťahu. Psychoterapeutka Rebecca Hendrix upozorňuje, že po milovaní je najlepší čas na to, aby sa dvaja ľudia stali bližšími. Preto ho netreba premrhať.

Plánujte a rozprávajte sa

Doprajte si čas. Po milovaní nemusíte nutne pokračovať maznaním, ale mali by ste robiť veci spoločne. Načrtnúť si plány na zajtra, na víkend, na niečo, čo vás baví. Rebecca Hendrix radí, že je to priestor, kedy ste si intímne najbližší a aj dohody a plány sa tu rodia ľahšie ako v akomkoľvek inom čase.

Naštartujete spoločne

Môžete pokojne aj vstať z postele, ale vychutnajte si ešte ten pocit spojenia formou spoločnej aktivity. Môže to byť aj banalita ako uvarenie čaju, sledovanie televízie, alebo aj niečo tak obyčajné, ako varenie večere. Nerozdeľte sa po milovaní a všetko, čo urobíte spolu bude ako pokračovanie nežností. Uvidíte, ako vám to pôjde od ruky a s úsmevom.

Pokračujte sprchou

Spoločná sprcha nemusí byť len sexi predohra, ale aj magická dohra. Mnoho dvojíc po sexe odíde do kúpeľne, no problém je, že samostatne. Končite tak, ako ste začali. Nežnosti, jemné dotyky, pohladenia a vzájomné umytie sa bude krásnym zakončením milostného snaženia. Precíťte ten rozdiel v sprche pred milovaním a po ňom. A poriadne si ho vychutnajte.

Zabavte sa

Už pred milovaním si môžete načrtnúť, čo budete robiť po ňom. Rebecca Hendrix však radí, že by to malo byť niečo, čo vás bude oboch tešiť, uspokojovať. Pri čom sa budete cítiť šťastní a vynikajúco sa zabavíte aj zasmejete. Prečo? Dôvodom je, že smiech a pocit radosti sú korenie každého vzťahu. Ak ho spojíte s hormónmi lásky, ktorými ste sa zásobili pri milovaní, jednoznačne to utuží vo vás oboch ten pocit, že ste na správnom mieste s tým správnym človekom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #predohra #spoločne po milovaní #dohra

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...