Prečo sa vzťahy v dnešnej dobe rozpadávajú tak ľahko?

Aj skreslené predstavy o sebe nám neumožňujú nájsť si partnera pre život.

30.12.2017 08:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Nevyšlo to? Nevadí! Rýchlo do novéhovzťahu...
debata (1)

Eli Finkel, sociológ z „Northwestern University“ v štáte Illinois, sa vo svojom snažení zaoberal otázkou, prečo v dnešnej dobe ľudia zo vzťahov odchádzajú oveľa jednoduchšie ako v minulosti. Prečo vzťahy jednoducho neustoja problémy… Môže za to doba? Spoločnosť? Moderné technológie?

Na čo prišiel? Hoci mnohí ľudia už dlhé roky o potencionálneho partneta pre život ani „nezavadili“ stále je ponuka veĺmi bohatá vzhľadom na počet singlov v našom okolí. Lákavá predstava, že si stále môžeme nájsť niekoho lepšieho, nás zo vzťahu vyženie pri prvom probléme.

Zoznamovacie aplikácie sú lákavé – a plné na vzťah čakajúcich ľudí. To je naša predstava. Potýkanie sa s realitou je už o čosi náročnejšie. Naše predstavy, že stále je tu ktosi, kto čaká práve na nás, môže byť mylná. Najmä, ak sú naše predstavy o vlastnej osobe prehnané. V tomto duchu, presvedčení o vlastnej dokonalosti a atraktivite, potom vyberáme a vyberáme. Donekonečna.

Túžba po všetkom

Dnešní ľudia očakávajú, že partner naplní všetky ich očakávania – bude zodpovedný, citlivý, úspešný, bude mať kontakty aj peniaze, bude pripravený založiť si rodinu a popri tom si s ním užijeme kopec neviazanej zábavy. Nájsť všetky tieto predstavy v jednom človeku sa nepodarí. Po rozčarovaní, že v jednej či dvoch veciach sú naše očakávania nenaplnené, opäť odchádzame. Vzťah bez uváženia zahodíme a opäť ideme skúšať niečo nové.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #partner #technológie #predstavy

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...