Päť znakov, že sa váš partner nechce viazať

Nejaký čas už spolu randíte, ste pár... Alebo vlastne predsa len nie? Ako rozpoznáte, že sa váš priateľ nechce viazať.

28.12.2017 14:30
láska, sex, vzťah, pár, bozk, milenci Foto:
Ilustračné foto.
debata

Samozrejme, nedá sa povedať, či to váš priateľ s vami myslí vážne… Ale je pár znakov, ktoré naznačujú, že na vážny vzťah ešte nie je pripravený.

Nehovorí o spoločnej budúcnosti

Zradný signál, že vás priateľ nevidí vo svojej budúcnosti? Že nie ste „vyzvaná“, aby ste boli jej súčasťou? Neobjedná napríklad lístky na koncert, ktorý bude až o niekoľko mesiacov, neplánuje s vami letnú dovolenku, nenavrhne vám, či by ste s ním išli na svadbu sesternice, ktorá sa koná o tri mesiace… Jeho zdráhanie, keď ide o niečo, pre vás dôležité, je tiež dosť jasným signálom. Bolí to. Povedzte mu to. A pripravte sa na to, že vyjde s pravdou von a vy budete túto „horkú tabletku“ musieť prehltnúť.

Nie je tu, keď ho potrebujete

Je mu dosť ukradnuté, že potrebujete prezuť gumy alebo máte za sebou katastrofálny deň. Váš partner – buď má čas a zdvihne vám telefón a je tu pre vás, alebo je práve zaneprázdnený a nepotrebuje ďalšie problémy navyše, teda vaše. Je vám takýto scenár povedomý? Myslite na to, že vaše najlepšie momenty sú rovnako dôležité, ako tie najhoršie. „Ten pravý“ pri vás stojí nielen vtedy, keď sa vám vodí dobré a bez výhovoriek typu „keď“ a „ale“.

Zdieľa s vami málo informácií

Váš priateľ s vami nemusí zdieľať tie najtajnejšie obavy alebo preberať svoj denný program, minútu po minúte. Ak sa ho však pýtate, aký mal deň a on vám zakaždým odpovie krátkou frázou alebo dokonca vôbec nerozpráva o svojom živote, potom pravdepodobne nemá veľký záujem prehlbovať váš vzťah.

Robí iba to, čo je mu pohodlné

Podobne ako v prípade „nie je tu, keď ho potrebujete“, je aj toto jasným signálom, že ho nezaujíma nejaký hlbší vzťah s vami. Zoznam výhovoriek, prečo sa s vami dnes nemôže stretnúť, obsahuje rôzne „pikošky“ od pracovných povinností, po stretnutia s priateľmi. Správny vzťah je o kompromisoch, nevyberáme si len „maliny“, ktoré sa nám páčia a ktoré nám vyhovujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #budúcnosť #výhovorka #kompromis

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...