Žijete v dlhodobom vzťahu? Zažeňte nudu, povzbuďte lásku

Tu sú tipy, ako si užívať skvelý vzťah aj po po rokoch! Nezabúdajte si prejavovať city, ale doprajte aj priestor jeden druhému.

12.12.2017 13:00
láska, vzťah, dôvera Foto:
Lásku si musíte pestovať.
debata

Naučte sa byť vďačná

Ak ste vďačná aj za maličkosti, ktoré vám prináša vzťah, nemáte čas sa trápiť sa tým, čo nemáte. Optimisti vidia pohár skôr plný ako prázdny a to isté platí aj o vnímaní vlastného vzťahu. Namiesto hľadania chýb, ktoré sú prítomné v každom spolunažívaní, sa zamerajte na to, čo u vás dvoch vždy fungovalo a funguje.

Prejavujte si lásku

Kto lásku dostáva, posiela ju ďalej. Ak partnerovi ukazujete, ako veľmi ho milujete, ako je vám s ním dobre – pôsobí to pozitívne, to je jasné. A túto pozornosť vám vracia späť. Obaja sa tak vo vzťahu cítite milovaní a tým pádom nemáte dôvod obzerať sa inde, kde by ste boli milovaný viac. Pestujte si vašu schopnosť prejavovať si city v rôznych situáciách počas bežných dní.

Podporujte sa v rozvíjaní

Aj vzťah môže občas pohltiť nuda. Preto je dôležité, aby ste sa cítili obaja v živote naplnení. Nielen vo vzťahu, ale aj mimo neho. Treba si násť niečo, čo vás napĺňa radosťou, čo sa vám darí. Nemusíte tieto aktivity robiť spoločne, je však super, ak si o nich rozprávate a podporujete sa v nich. Nabití dobrým pocitom a radosťou sa následne vraciate domov a tešíte sa z toho, čo ste prežili.

Objavujte spolu

Vlastné aktivity sú jedna vec, ale vzťah nevydrží svieži ani bez tých spoločných. Pestujte si spoločné rituály, ktoré automaticky patria k vášmu životu a bez ktorých by vám bolo smutno. A vymýšĺajte aj nové – tie vás zasa privedú na iné myšlienky, možno vďaka nim objavíte nepoznané stránky jeden druhého.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #partner #radosť #záumy

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...