Prečo sme neverní? Toto sú štyri najčastejšie dôvody!

Monogamia je niečo, po čom túži každá žena, napriek tomu je štatistika desivá. Každý piaty človek, ktorý má vzťah, podvádza partnera. Prečo vlastne?

14.12.2017 11:00
nevera, vzťah, láska Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nevera zo zlosti

Hnev na partnera je najčastejším dôvodom nevery. Ak sa niekto cíti vo vzťahu zanedbávaný (napríklad, keď partner trávi väčšinu času v práci, je nepozorný a nevie obdarovať), často dochádza k nevere. Tento motív býva častokrát výkrikom po pozornosti a jasným príznakom nedostatočnej komunikácie vo vzťahu.

Neistota

Ľudia s nízkym sebavedomím majú tendenciu byť nevernými. Môže ísť buď o hlbokú neistotu, alebo neistotu, ktorá sa prejaví počas vzťahu. Ak sa niekto cíti málo atraktívny, príliš starý, neúspešný alebo má pocit, že v partnerstve dostáva príliš málo uznania, snaží sa o to „niekde inde“. „Chcem sa znova cítiť krásny a mladý“, je častý motív.

Sex

Sex sa umiestnil v tomto rebríčku až na treťom mieste dôvodov, prečo ľudia riskujú svoj aktuálny vzťah a partnera podvedú. Ak už sex v spálni nemajú, hľadajú ho v inej posteli. Podľa párových terapeutov nie je nedostatok sexu hlavným spúšťačom, ale skôr výsledným pocitom zanedbávania.

Notorickí podvádzači

Pre niektorých ľudí monogamia jednoducho neprichádza do úvahy. Dokonca aj keď sa snažia byť vernými, niekde hlboko vnútri si nevedia predstaviť, že by zbytok života spali už len s jednou osobou. Títo ľudia majú všeobecný problém s „pútaním sa“, a príčiny ich nevery nemožno hľadať len v súčasnom vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #monogamia #uznanie #komunikácia #zlosť #vernosť

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....