Už je koniec? Toto sú znaky vyprchanej lásky?

Hádky, nezhody, výmeny názorov aj tichá domácnosť. Bežné úskalia vzťahu. No dajú sa prekonať, ak má dvojica dostatok rešpektu a lásky. No ako oddeliť bežné nezhody od situácie, keď samotná podstata toho, prečo ste spolu už nutne potrebuje resuscitáciu?

03.12.2017 17:00
láska, vzťah, problém Foto:
Koniec lásky sa začína črtať, ak sa rozhostí ticho, ktoré nie je príjemné.
debata

Bez lásky to nejde

Je jedno, či vás pokope drží dieťa, hypotéka, alebo predsavzatia. Ak chýba láska, základný cit pre ktorý ste vytvorili dvojicu, tak je to prakticky koniec všetkého pekného. Vzťah sa mení na spolužitie, pragmatické rozhodnutia a nikomu z dvojice to nie je po vôli. Prichádza rozchod, rozvod, alebo pokus o druhú šancu. Na obnove lásky je nutné zapracovať práve v momente, ak začínate vnímať, že láska sa vytráca. Kým nie je definitívne preč. Na to je vhodné poznať prvé signály.

Nemáte si čo povedať

Nedá sa to presne identifikovať, kedy je moment, že rozhovory signalizujú stratu lásky. Vzťahový expert Robin Phillips totiž tvrdí, že aj čerstvo zamilovaní spolu radi mlčia. No komunikujú telom, na energetickej úrovni. Koniec lásky sa začína črtať, ak sa rozhostí doma ticho, ktoré nie je príjemné. Debaty sa premenia na otázky a strohé odpovede, ak už rozhovor s partnerom nie je zážitok sám o sebe, ale nástroj na to, aby ste vyriešili otázky, potreby, či problémy.

Intímna žiadostivosť

Hovorí sa, že milovanie je najvyšším prejavom lásky. Zabudnime na fejkový sex na jednu noc. Reč je o skutočnom precítení milovania s druhou osobou. Ak sa tento akt stáva niečím do čoho sa nútite, láska je na ústupe.

Radosť zo samoty

Každý potrebuje byť sám, každý má svoj súkromný priestor, ale Robin Phillips charakterizuje ako závažný alarm vo vzťahu, ak nadobúdate pocit, že len čo ten druhý vytiahne päty z domu, akoby vám spadol kameň zo srdca. To žiadny zo zamilovaného páru pri odlúčení nepociťuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #rozvod #milovanie #samota #narušená komunikácia

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...