Strácate chuť na sex? Toto sú možné dôvody!

Sex nie je niečo, do čoho sa možno nútiť, alebo nás môže nútiť niekto iný. Nedá sa vynucovať ako povinnosť, dokonca ani ako manželská.

02.12.2017 17:00
láska, vzťah, problém, očarenie Foto:
Ťažko mať chuť na niekoho, s kým ste tak trochu stále na vojnovej nohe.
debata

Musí vychádzať z vnútra a ak nemáte pocit milostného deficitu, napriek tomu, že kedysi ste boli v posteli samá aktivita, možno k tomu prispievajú veľký nepriatelia libida.

Žabomyšie spory

Poviete si, že o nič nejde. Že tú dosku na WC po partnerovi sklopíte, omrvinky upracete, že nevadí, že zabudol na to, o čo ste ho prosili. No tieto drobnosti škrú ako kamienky v topánke. Alicia Sinclair, klinická sexuologička hovorí, že nie veľké problémy, ale práve drobné, tie neviditeľné, no nepríjemné spory znižujú libido na minimum. Dôvodom je, že sa málokedy riešia a je ich mnoho. A ťažko mať chuť na niekoho, s kým ste tak trochu stále na vojnovej nohe a len privierate oči.

Chýba vzrušenie

Sexuálne vzrušenie a túžba sú podľa psychoterapeutky Kristie Overstreet úzko spojené s vášňou a dobrodružstvom celého vzťahu. Ak sa zrazu začnete obchádzať ako starí známi, máte prakticky povedané všetko pred tým, ako otvoríte ústa, nič nové spolu už nezažívate, ako môže ostať libido živé? Bez toho, aby ste spolu zažívali dobrodružstvá v živote, prekvapenia, pekné zážitky a zábavu sa stratí aj milostný život. To je jeden z dôvodov, prečo majú dvojice na dovolenkách mnoho sexu, no v bežné dni je túžba na bode mrazu.

Nesprávna strava

Nie vždy je sexuálna túžba podnietená len vzťahovými otázkami. Niekedy je to aj dôsledkom nesprávneho stravovania. V jednoduchosti a bez komplikovaných vzorcov treba povedať, že čím viac jednoduchých cukrov v strave, tým menej chuti na sex. Naopak, zelenina a viac vlákniny zlepšia stav tela aj libida.

Máte málo sexu

Milovanie je o priamej úmernosti. Čím menej ho máte, tým menej vám akosi chýba. Naopak, čím viac jeho krásu prežívate, tým ho budete viac chcieť. Pracujte na svojom potešení a užívajte si telesné pocity, ktoré vám spôsobuje. V posteli platí to čo pri stole, s jedlom rastie chuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #libido #vášeň #milostný život #nechuť na sex

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...