Pričasto vás prenasledujú výčitky svedomia?

Možno za to môžu len nereálne očakávania. Latka nemusí byť nastavená tak vysoko.

04.12.2017 07:00
smútok, žena Foto:
Nepodliehajte smútku len preto, že ste nesplnili čosi, čo ste si predsavzali. Ešte bude šanca!
debata

Ak samej sebe dávate neustále nejaké príkazy či výzvy, môže to spôsobiť práve nepríjemné pocity. Dôvod? Po ich nesplnení sa považujete za neschopnú, nešikovnú, málo odvážnu, nevýraznú, bojazlivú. Okamžite si nájdete desať prívlastkov, negatívnych, ktoré opisujú vašu prehru.

Pritom, čo je na tom, ak tento týždeň nepôjdete cvičiť trikrát, ale len dva razy? Naozaj je také strašné, že ste v práci neodpovedali na všetky mejly, ktoré ste dostali? A čo peniaze? Tak ste si na sporiaci účet poslali menej, než ste plánovali…

Netrápte sa tým. Nevyčítajte si každé malé zakopnutie. Aspoň nie v prípade, ak ste v živote takmer stále zodpovedná. K sebe aj k ostatným.

Z vlastného života máte mať radosť. Nie stres. Preto je dôležité, aby pred vami stáli racionálne výzvy a nie čosi, čo je vopred odsúdené k neúspechu. Ciele, ktoré zdoláte, majú byť radosťou. Nikto iný, než vy sama, si ju dorpiať nemôžete.

Plány aj výzvy sú fajn, ale stresu všade okolo nás je dosť na to, aby sme si polená pod nohy hádzali ešte aj my. Myslite na to, keď sa večer opäť budete trápiť pre nejaké nesplnené úlohy. Naozaj sú také dôležité, aby ste si kvôli nim robili vrásky?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zivot #výčitky #svedomie

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...