Ako spoznať neveru? Týchto 9 znakov môže napovedať...

V čase internetu a zoznamovacích stránok je pokušenie nevery také silné ako nikdy predtým a týka sa to mužov aj žien. Takému pokušeniu je niekedy ťažké odolať.

27.11.2017 07:00
nevera, vzťah, láska, problém Foto:
Aké sú možné znaky nevery?
debata (2)

Ako oživiť vzťah v manželstve, keď roky ubiehajú a všetko sa stáva rutinou? Ako prekonať a odpustiť zradu? Ako priznať neveru? Čo dnes znamená byť verný? Prehovoriť o nevere často znamená stretnúť sa s odsúdením, pretože podvádzať partnera je to najhoršie, čo mu môžeme urobiť a svedčí to aj o tom, že vo vzťahu je niečo pokazené. Ak je to tak, potom je jedinou možnosťou rozísť sa, píše francúzsky týždenník L'Express.

„Keď prebudím záujem iného muža, mám pocit, že žijem,“ zveruje sa dvadsaťdeväťročná Laura. „Tri roky som vydatá za Sébastiena, plánujeme rodinu a kúpu domu. Avšak počas roka som mu bola niekoľkokrát neverná,“ priznáva.

Marine, žijúca s Alexom tiež tri roky, sa začala neskôr vracať zo zamestnania, hoci svoju prácu nikdy príliš neobľubovala. Dôvodom náhleho pracovného zápalu bol … Eric. Dnes si Marine a Alex hľadajú každý svoj samostatný byt. Nie vždy je však jednoduché rozoznať, či ide o neveru. Tu je niekoľko momentov, ktoré teoreticky poukazujú na neveru:

1. Náhle zmeny v časovom rozvrhu.

Manžel Ley začal chodiť domov neskôr, čo zdôvodňoval tým, že pracuje nadčasy. To sa samozrejme môže stať bez toho, aby išlo o neveru. „Ale na výplatnej páske žiadne nadčasy neboli,“ spomína Lea. „Tiež každú nedeľu musel v určitú dobu ísť s autom pre benzín,“ hovorí. Potom je na mieste klásť si otázky.

2. Náhle koketovanie.

Keď sa on alebo ona začnú viac zaujímať o svoj zovňajšok, kupovať si kozmetiku alebo oblečenie, ktorú alebo ktoré si nikdy predtým nekúpili, prezerať sa v zrkadle, kupovať si v lekárni prípravky proti padaniu vlasov, je na mieste spozornieť.

3. Zmena vo frekvencii sexuálnych stykov.

Neverný partner môže vykazovať sexuálny chlad voči partnerke, alebo naopak sa môže tiež snažiť častejším sexom „zmazať“ svoju vinu.

4. Podozrivé používanie telefónu.

Ak zrazu zmizne mobil, ktorý so sebou osoba inak všade nosila, ide o možnú známku nevery. Keď nedvíha telefón vo vašej prítomnosti, je potrebné sa znepokojovať. To isté platí pre hesla k e-mailovej schránke a počítačmi.

5. Hmotné známky.

Stopa rúžu na košeli, parfum, ktorý nepoužíva, dlhé a svetlé vlasy u brunetky, chlpy psa alebo mačky na svetri, keď ste tieto zvieratá nikdy doma nemali – je veľa známok, ktoré hovoria samé za seba.

6. Anonymné telefonáty.

„Niekoľkokrát týždenne u nás zvonil doma telefón, ale keď som ho zdvihla, nikto na druhom konci nebol,“ spomína Lea. „Keď sa manžel dostal k telefónu skôr než ja, hovoril údajne s mamičkou, ktorá však tentoraz nezavesila,“ dodáva.

7. Darčeky „od mamičky, od kolegov“ atď.

8. Meno, ktoré sa v rozhovore často objavuje.

Zamilovaní majú potrebu hovoriť o svojej vyvolenej alebo o svojom vyvolenom. A to do tej miery, že o ňom alebo o nej hovoria aj so svojím partnerom. Ak sa v rozhovore veľmi často objavuje meno kolegu či kolegyne, môže ísť o neveru.

9. Meniaca sa chuť.

„Môj manžel nikdy nepil čokoládu, ale jedného dňa ju náhle začal zbožňovať,“ hovorí Dina. A nemusí ísť len o chuť v kulinárskom zmysle. Môže ísť o náhlu záľubu v nejakej činnosti, napríklad o náhly záujem o synchronizované plávanie.

Podľa štúdie francúzskeho ústavu IFOP sa nevery dopúšťa 48 percent Francúzok, či už ide len o bozky, alebo sex a trvalý mimomanželský vzťah.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #partner #zmena #kolega #Pokušenie #znak

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...