Láska vo vzťahu sa zmení vždy. Ako o ňu neprísť?

Zaľúbenie, zamilovanosť a deň po dni klasický partnerský, alebo manželský život. Zrazu už to nie je také, ako keď ste sa navzájom len videli a telo vám explodovalo. Náklonnosť k druhému sa vo vzťahu mení, no vždy sa dá zachovať iskra príťažlivosti a lásky.

22.11.2017 07:00
manželstvo, vzťah, láska Foto:
Spoločný život je často hľadanie kompromisu a nie dokonalosti.
debata

Robte to ako oni!

V láske, sexe aj vo vzťahoch platí to, čo aj v iných oblastiach života. Nie všetko sú len peniaze a kariéra, ale osvedčené návody motivačných spíkrov vedia zafungovať aj v oblasti vzťahov. Minimálne tvrdenie, že to s kým trávite čas, vás zásadne ovplyvní. Skúste vychytať rady z partnerského života od párov, ktoré sa milujú viditeľne aj po dlhých rokoch a funguje im to aj v posteli. Aj oni majú problémy, nezhody a bolesti. Dajú však rozdielne lepšie rady do života ako trikrát rozvedení kandidáti na poradenstvo v oblasti vzťahov.

Udržiavajte erotickú aktivitu

Atraktivita sa nerodí z fantázie, ale z podnetov. Na to je vhodné pamätať, keď sa navzájom budete chcieť potešiť. Rezignácia na snahu byť pre polovičku atraktívnou plodí len nezhody, túžby a klamné očakávania, že inde by človeku bolo lepšie. Sexuálnu iskru je možné udržať len vzájomným vychádzaním si v ústrety. Kašľať na snahu zapáčiť sa polovičke môže vyústiť do pokašlania vzťahu. Samozrejme, ide o obojstrannú úlohu, nielen jednostrannú aktivitu.

Všímajte si pozitíva

Súčasná doba je nastavená na vyzdvihovanie chýb a čím väčší problém, tým väčšia senzácia. Pre vzťah je však lepšie, ak do neho neprinesiete optiku bulváru, ale radšej sa budete venovať kladom. V každom človeku je to dobré aj zlé. Spoločný život je často hľadanie kompromisu a nie dokonalosti. No najlepšie sú riešenia, pri ktorých sú obaja šťastní.

Nerobte veci kvôli sexu

Doktor Robin Phillips hovorí, že mnoho párov sa nezhody snaží vyriešiť v posteli. Priniesť nové vetry, skúšať iné praktiky, ale upozorňuje na zradnosť tejto metódy. Sex je totiž len výsledkom kvalitného vzťahu. Nevyrieši problém spolužitia. Zároveň tvrdí, že kvalitný sex vychádza len z kvalitného vzťahu. Ani nové hračky ani kostýmy nevydržia dlhodobo uspokojovať partnerov, ak im chýba základ. Naopak, ak sa vyriešia problémy na poli porozumenia, aj vášeň zo sexu bude stále živá bez ohľadu na to, či máte v spálni putá, alebo nie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #zamilovanosť #zaľúbenie #partnerstvo

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...