Túžite po vášnivejšom vzťahu? Stačí naň 20 sekúnd denne!

Pečené holuby z neba padať nikdy nebudú. Všetko niečo stojí. Aj udržanie dostatku vášne, lásky aj nehy vo vzťahu, do ktorého prídu každodenné problémy.

18.11.2017 17:00
láska, vzťah, pozornosť Foto:
Vyznania si dávajte denne a kdekoľvek.
debata

No existujú rituálny, ktoré vám zachránia lásku, aj keby traktory z neba padali. A stojí to len 20 sekúnd.

Šialene rýchly obrat k lepšiemu

Dr. Jim Walkup mal za 40 rokov práce v manželskej poradni možnosť zachrániť už desiatky vzťahov. Všimol si, že najviac problémov vzniká medzi dvojicami, ktoré si myslia, že v partnerstve je potrebné starať sa o deti, šeky, poriadok, chod domácnosti. A do svojej sexuality, vášne a lásky a náklonnosti neinvestujú. Pritom ako hovorí, stačí 20 sekúnd denne a vzťah, ktorý vyzeral byť už intímnou mŕtvolou, vstane z mŕtvych.

20 sekúnd náklonnosti

Skúste to hneď. Iba 20 sekúnd objatia denne. Jemného bozku, pritúlenia. Každý deň. Znie to ako samozrejmosť. Lenže nie je. Zamilovaným párom robí dobre každá spoločná chvíľa a to im dovoľuje prekonávať mnoho prekážok. V dlhodobých vzťahoch je už aj 20 sekúnd nežného objatia niekde v kuchyni, alebo kúpeľni brané za zbytočnosť. Začnite s touto dvadsaťsekundovkou a zmeny sa začnú diať samé od seba.

Čo môžem urobiť?

Toto je replika, ktorá by mala byť podľa doktora Walkupa bežnou otázkou vo vzťahu. Klásť by si ju mali dvojice navzájom. S nehou, láskou a skutočnou snahou vyjsť tomu druhému v ústrety. Čo môžeme urobiť, aby sme sa cítili lepšie, viac si užili milovanie, boli šťastnejší? Niekedy už samotná otázka od partnera znamená cestu k vylepšeniu. Nie je dôležité kto začne, ale aby to bolo obojstranné. Otázka aj s odpoveďou do 20 sekúnd.

Vyznávajte si lásku

Veta ľúbim ťa má iný význam, silu aj zmysel, keď si ju hovoria tínedžeri a manželia pred dôchodkom. No výsledok je rovnaký. Ovlažuje to dušu. Slová medzi partnermi by mali byť nielen o pragmatizme, ale o poézii vyznania citov. Nestojí to veľa námahy, ale dopad na udržiavanie ohňa náklonnosti je výrazný. Každé také vyznanie je jedným polienkom do ohňa vášne.

Dbajte na opakovania

Je to ako v posilňovni. Stačí aj jedno 20-sekundové opakovanie, ale čím viac denne ich spravíte, o to bude medzi vami lepšie. Za stolom, pri varení, upratovaní, v posteli. Môžete kdekoľvek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #intimity #milovanie #vášeň #náklonnosť #objatie

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...