Najlepší čas na sex počas dňa? Prekvapenie! Večer to nie je

Posteľné radovánky sa zväčša odohrávajú v noci. Ale máme v tom čase na sex aj najväčšiu chuť?

19.11.2017 11:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Kedy sex chutí najlepšie?
debata (2)

7:30 ráno! To je čas, ktorý uvádza aktuálna britská štúdia, pod ktoprú sa podpísala obchodná spoločnosť Forza a do ktorej sa zapojilo 1 000 respondentov. Najväčšie percento opýtaných uviedlo, že tento čas je pre nich na sex ideálny.

Prečo je to tak? Odborníci majú vysvetlenie. Ráno je najlepší čas na sex, pretože hormóny sú veľmi aktívne, čo vzbudzuje v človeku silnú túžbu. Po prebudení sa napríklad uvoľňuje hormón kortizol, ktorý povzbudzuje sexualitu.

Aj hodnoty testosterónu zohrávajú počas rána zvýšenie chuti na sex, ale stará sa aj o celkovú väčšiu aktivitu človeka. U žien zasa zohráva istú rolu aj naplnený močový mechúr, pretože nervový systém v panve je vďaka tomu citlivejší.

A ešte čosi – telesný pach partnera môže pôsobiť ako afrodiziakum. Ak sa totiž partner sprchoval pred spánkom, tak potom celú noc „vysiela“ do okolia svoju vôňu, ktorá je ráno intenzívna. A nabáda k vášni.

Výhody ranného sexu sú značné. Napríklad sa hneď po prebudení spália kalórie. Človek je po spánku oddýchnutý, preto sú svaly v pohotovosti a dokážu podávať okamžité výkony. A ešte čosi – intímnou hrou sa ráno mobilizuje imunita. A posledný bonus – do krvi sa vyplavuje hormón šťastia endorfín, ktorý následne zlepší náladu a človek lepšie bojuje so stresom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #štúdia #posteľ #rozkoš

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...