Tajomstvo párov, ktoré majú dostatok sexu. Takto to robia

Intímny život je nesmierne dôležitý pre muža aj ženu. Sú páry, ktoré sa nachádzajú v tejto oblasti doslova na plytčine a iné sa topia v rozkoši. V čom je rozdiel?

11.11.2017 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Vášnivé páry berú život skôr ako zábavu a nie ako tragédiu.
debata

Chápu, že nie sú perfektní

Sexuálne spolužitie významne narúša, ak má jeden z partnerov o sebe slabú mienku a navyše si myslí, že ten druhý od neho čaká dokonalosť. To stojí obvykle za tým, že jeden z dvojice sa hanbí, neprežíva radosť z nahoty, zdieľania a potešenie. Stačí si pritom uvedomiť, že nikto nie je dokonalý a druhému človeku sa môžete práve taký páčiť. Sexuálna terapeutka Holly Richmond hovorí, že ľudia, ktorí majú veľa sexu, vedia, že nie sú dokonalí a nevadí im to. Nečakajú dokonca ani na dokonalé podmienky. Keď bude všetko upratané, vy oddýchnutí, nájdete si dosť času podobne. Nečakajú na dokonalosť v žiadnom ohľade. Viac si užijete.

Dôverujú si

Sexuologička Kristie Overstreet pracuje dlhodobo s problematickými pármi a tie, ktoré so sexom nemali najmenší problém si dôverujú. Ale to neznamená, že si len veria, že ten druhý ich nepodvádza. Tá dôvera vychádza z toho, že nemajú pred sebou skryté tajomstvá, túžby, jednoducho komunikujú čo cítia. Ak je totiž niekto sexuálne stále brzdený, tak ako by mohol byť šťastný a sex prežívať dostatočne šťastne, ak ho vlastne nenapĺňa? Začnite si s partnerom dôverovať a uvidíte, ako rozdúchate pahrebu v posteli.

Nečakajú na náladu

Možno to poznáte. Na sex treba mať náladu. No a presne takto k tomu páry, ktoré si užívajú radovánok viac ako priemer, nepristupujú. Holly Richmond si totiž všimla z priznaní jej klientov, že vnímajú náladu ako stav, ktorý sa dá zmeniť. A k zmene nálady nepríde, ak sa nezmení situácia. Teda čakať, že dostanete chuť na sex, je naivné ako čakanie na svetlejšie zajtrajšky. Ak nemáte náladu, tak si ju vytvorte. Rozhovorom, túlením, masážou, spoločnou sprchou, všetko sa dá, keď sa chce a keď sa zmenia okolnosti, zmení sa aj túžba. Pri zapnutom televíznom programe však čakať, že na vás zrazu skočí vášeň, je vopred prehratý boj.

Zabávajú sa

Vášnivé pár majú ešte jeden spoločný znak. Život berú skôr ako zábavu a nie ako tragédiu. A je im spolu jednoducho dobre. Radi sa spolu smejú, trávia voľné chvíle a milujú sa. Nepotrebujú nevery, zlobu, hnev ani spory. Jasné, ani ich život neplynie bez kolízií, ale vedia, že ten druhý je pre nich skrátka ten dôležitý v živote a smiech je lepší ako plač. A podľa toho žijú aj riešia nezhody, či hádky a v posteli to následne všetko lepšie funguje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #intimity #dokonalosť #milovanie #vášeň #rozkoš #smiech

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...