Vitamíny, ktoré vám vrátia chuť na sex

Sexuálna túžba nie je samozrejmosť a úzko súvisí aj so stavom organizmu. Slabšie libido môže byť aj výsledkom zle nastavenej životosprávy.

10.11.2017 13:00
hrozno, kuchyňa Foto:
Polyfenoly v hrozne zlepšujú prúdenie krvi v pohlavných orgánoch.
debata

Kamarát vitamín E

Účinky vitamínu E vnímajú ženy často skôr cez filter krásy. Poznajú, že je to silný antioxidant, zlepšuje stav pokožky a pomáha pri menštruácii. Málokto vníma aj jeho ďalšiu vlastnosť a to intenzívne zlepšovanie sexuálnej chute a nárast libida. Áno aj takto účinkuje obľúbené éčko. Ak by ste nevedeli, kde ho hľadať, tak skúste mandle, vnútornosti, lieskovce, rastlinné oleje, mlieko. Bude tam.

Polyfenoly

Ak sa zameriate na prvky, ktoré zlepšujú radosť zo sexu aj túžbu, tak vlastne ozdravíte celé telo. Príkladom sú polyfenoly. Tieto látky podľa magazínu Sexuálnej medicíny zlepšujú prúdenie krvi v pohlavných orgánoch ako ženy tak muža. Takže chuť na milovanie vzrastá a rozkoš je obojstranne lepšia. Polyfenoly nájdete v hrozne, malinách, čiernych ríbezliach, rajčinách aj kakau, či v červenom víne. Okrem iného pomôžu zlepšiť hladiny cholesterolu, chránia bunky pred poškodením a dodávajú telu aj celkovú, nielen sexuálnu vitalitu.

Ginko

Pamäť aj sexuálny apetít prakticky stimuluje na rovnakom základe. Pomáha prekrveniu a tým sa intímne miesta stávajú citlivejšie a telo žiadostivejšie. Ginko sa v starovekej Číne dlho využívalo ako spoľahlivé afrodiziakum. Podpora pamäte bola dlhodobo len pridruženou funkciou.

B a zinok

Táto dvojkombinácia ženu nikdy nesklame. Vitamín B pomáha upokojiť nervový systém a zlepšuje náladu. Presne to, čo človeku treba, aby sa vymanil zo zovretia stresu. A zinok zvyšuje hladinu testosterónu, čo zasa zapája tie správne mechanizmy, aby uvoľnené telo malo chuť na radovánky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #libido #vitamíny #životospráva #sexuálna túžba #polyfenoly

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...