Nevera môže prospieť vzťahu, vyhlasuje americká odborníčka

Je to posledná stanica? Aj vy si kladiete túto otázku, ak do vzťahu vstúpila nevera? Podľa Američanky Esther Perelovej však môže ísť o pozitívny stimul pre vzťah.

30.10.2017 07:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Môže byť nevera pre vzťah prospešná?
debata (1)

Odborníčka na párovú terapiu a sexuálne vzťahy sa domnieva, že nevera môže posilniť manželstvo. Píše o tom britský Observer. „Veľa nevier a románikov znamená rozchod, ale niektoré môžu znamenať opravu,“ myslí si Perelová, ktorá o tejto téme dokonca napísala celú publikáciu. Ako sama hovorí, neveru nikdy nemôžeme označiť jednoznačne za dobrú alebo zlú. Tak ako nič v našich životoch nie je čierne alebo biele.

Podľa Perelovej by sme si mali uvedomiť, že činy, ktoré robíme, majú následky, ale zároveň by sme nemali za každú cenu veci vo vzťahu uzatvárať. „Len tlačiť ľudí do rozvodu a tvrdiť, že rozvod je to najsprávnejšie riešenie, ak sú v hre rodinné väzby. Nie je to vždy najrozumnejšie riešenie,“ uviedla Perelová.

Psychologička si myslí, že výsledkom nevery môže niekedy byť, že vzťah po nej je čestnejší, otvorenejší a prehĺbi sa. Základom je však ochota o komunikáciu a tiež snaha o riešenie stavu, v ktorom sa manželstvo s prítomnou neverou ocitlo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #manželstvo #sex #nevera #pozitívum

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...