Štyri návody, ako ochrániť manželstvo pred neverou!

Vernosť je niečo, čo si chce ustrážiť každé partnerstvo. Samozrejmosť to ale nie je. Je potrebné na nej popracovať.

27.10.2017 15:00
láska, zrelý vzťah Foto:
Postavte svoje spolužitie na základe priateľstva a vydrží, aj keď už nebudete tak sexi či mladí.
debata

Neberte sa ako samozrejmosť

V partnerstve netreba brať ako samozrejmosť naozaj nič. Ani to, že ste spolu. David Hawkins, riaditeľ Centra pre obnovu manželstva v USA tvrdí, že nie je možné brať človeka a partnera ako samozrejmosť a tým pádom ani jeho vernosť. Ak chcete skutočne, aby nezahýbal, nie je to o ustavičnej kontrole, podozreniach, ale nastavení si správneho partnerského životného štýlu.

Skúste sa oceniť

Nebrať druhého a jeho činy ako bežnú súčasť života znamená občas si dať najavo práve to, ako ste jeden druhému vďační, že sa máte. Oceniť jednoducho to, čo pre seba znamenáte. Každého poteší, ak vidí zmysel svojho konania, ak je odozva pozitívna, ak to čo robí z lásky, padá na úrodnú pôdu a druhého poteší. Atmosféra, kde sa automatické správanie vymení za vďaku a potešenie je presne taká, v ktorej netreba ďalšieho na hladkanie ega.

Budujte si úprimnosť

Mnoho párov žije dlhé roky ako vo väzení. V cele vlastnej skrytosti. Boja sa pred partnermi ukázať, akí sú v skutočnosti. Je to chyba. Pracujte na vzájomnom spoznávaní. Pretože ak človek nemôže byť s milovaným partnerom úplne sám sebou, tak s kým? To je otázka, ktorá môže niekomu dať dôvod na to, aby nemusel byť verný.

Stavte na priateľstvo

Manželia, milenci, druhovia… je to jedno. Základom je byť dobrí priatelia. Pretože priatelia si neklamú. Postavte svoje spolužitie na tomto základe. Pôjde sa vám ľahšie aj vtedy, keď sa telo zmení, keď možno už nebudete tak sexi a mladí. Priateľstvo si totiž nezakladá na vonkajších znakoch, ale na súzvuku srdca a to je pre každé verné manželstvo pevným pilierom, aby na ňom stavali ďalšie poschodia vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #priateľstvo #nevera #vernosť #úprimnosť

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...