Najsexy prízvuk na svete: Viete, ktoré národy stoja na čele?

Sexepíl môže mať rôzne podoby. Aj slovné? Ako to myslíme? Viete, keď niekto prehovorí a vám to znie, ako keby čítal zmyselnú erotickú poviedku? Tak, presne takto.

24.10.2017 07:00
vzťah, rozhovor Foto:
Dokážu aj slová znieť sexi? Samozrejme, že áno...
debata (2)

Na serveri Lovin.ie sa nedávno objavil humorný článok o tom, aký prízvuk je najsexy. Treba hneď na úvod podotknúť, že do výberu anglického servera sa nedostali stredoeurópske jazyky a tak slovenčinu ani češtinu v ňom nenájdete. Ale keby ste chceli vyraziť na cesty a túžite počuť jazyk, ktorý je naozaj „sexy“, skúste to v nasledovných destináciach.

1. Juhoafrická republika

Ocitla sa na prvom mieste a údajne ide o jeden z najpríťažli­vejších prízvukov na planéte. Či už hovoria Juhoafričania po anglicky, holandsky alebo domácou rečou, vždy to má vraj poriadne sexy podobu.

2. Taliansko

Veční milovníci, národ Casanovo a záletníkov. Aj to sa zvykne hovoriť o talianskych mužoch. Ženy sú zasa razantné, ale zvodné a silno sexuálne. Možno aj to sa pretavuje do ich spevavej reči, ktorá nehrá len na struny v uchu, ale údajne aj na struny žiadostivosti.

3. Severné Írsko

Angličtina v severnom Írsku má špecifickú podobu vďaka lokálnemu akcentu. A práve ten má byť vraj poriadne sexy. Dôvod. Jeden má dokonca tvár. Podľa zástupcov servera je to herec Jamie Dornan.

4. Austrália

Aj toto je ďalšia krajina s oficiálnym štátnym jazykom angličtinou. A aj tu znie angličtina celkom inak ako vo zvyšku sveta. Inak a príťažlivo. Posúdiť to však môžete len osobne.

5. Francúzsko

Asi by bolo čudné, ak by sa neobjavilo aspoň v prvej päťke. Stačí si spomenúť na slová „mon amour“ (moja láska) z nejakého romantického filmu a roztopí sa nejedno srdce.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #jazyk #sexepíl #Juhoafrická republika #slová #najsexi #reč #prízvuk

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...