Expertka na vzťahy hovorí: Ten pravý má štyri základné znaky!

Zistiť, či je váš aktuálny partner pánom dokonalým nepomôže astrológia, mágia, náhoda, ale veda.

11.10.2017 11:00
láska, vzťah, komunikácia Foto:
Musí vás priťahovať vlastnou výnimočnosťou.
debata (2)

Neverte v príťažlivosť

Doktorka Pepper Schwartz napísala viac ako 22 kníh o láske a vzťahoch, mala niekoľko vlastných televíznych programov a dlhodobú prax vzťahovej terapeutky. Identifikovala niekoľko znakov, ktoré hovoria o tom, že máte po boku partnera, s ktorým sa dá prežiť celý život, nielen pár sezón. Jedným z nich je neveriť až tak láske na prvý pohľad. Ide totiž o chémiu, fyzickú rovinu, akt zamilovania, ktorý trvá približne tri mesiace. No to nič nehovorí o stránkach partnera, ktoré oceníte v dlhodobom zväzku.

To podstatné

Každý sa líši predstavami o živote, filozofiou, tým, čo je pre neho podstatné. Hoci sa vám partner môže v niečom páčiť, vždy bude niečo, čo bude prekážať. Pepper Schvartz hovorí, že ten pravý má dôležité, pre vás podstatné znaky. Zmysel pre humor, šikovnosť, životný elán, starostlivosť? Musíte si odpovedať, čo je to najdôležitejšie a prestať dúfať, že nájdete niekoho dokonalého. Môžete nájsť iba toho, kto vyhovuje vašim prioritám. To bude ten pravý. Bez ohľadu, či má modré, zelené, alebo šedé oči.

Pozor na hľadanie spriaznenej duše

Ten pravý muž vášho života nebude ten, ktorý vám môže nahradiť niečo iné. Napríklad dobrý vzťah s matkou, otcom, alebo bývalým frajerom, ktorý sa rozhodol vás opustiť. Ten ideálny chlap nebude niečím, čo nahradí niečo predchádzajúce. Musí vás priťahovať vlastnou výnimočnosťou. Náhrady nikdy nie sú to pravé.

V dobrom aj v zlom

Toto platilo roky. Nie je to len fráza, ktorá sa opakuje pri uzatváraní manželstva. Ak partner dokáže byť pevným stĺpom, s ktorým zdieľate šťastie, je to dobré znamenie. No život má aj stránky, ktoré nie sú veľmi úsmevné. Ak platí, že počas nich je bolesť pri partnerovi menšia, máte toho pravého. No ak je to o tom, že žijete v partnerstve, ktoré je funkčné len v istých životných okamihoch, nikde nie je záruka, že tie ostatné prežije bez ujmy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #priority #príťažlivosť #výnimočnosť #náhradník #dokonalý partner

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....