Zlá nálada partnera dokáže prevalcovať vzťah

Niečo sa vo vašej domácnosti deje! Váš partner sa prestal na vás usmievať, je nevrlý, podráždený, stále zle naladený.

11.10.2017 15:00
manželia, manželstvo, partneri, pár, hádka,... Foto:
On je stále zle naladený? Čo s tým?
debata

Mení sa vám pred očami a vám je jasné, že sa mu v hlave odohráva niečo, s čím sa nechce podeliť. Ako to z neho dostať a pomôcť mu opäť sa smiať?

Ak opäť vidíte, že partner prišiel domov v ponurej nálade a okamžite sa pred vami zatvorí do inej miestnosti, „netlačte na pílu“. Už ste to skúšali a bez výsledku. Snažte sa naplánovať napríklad večeru mimo domu. Vytiahnite ho do jeho obľúbenej reštaurácie, pozvite ho na milé posedenie a pomôžtte mu uvoľniť sa.

Začnite rozhovor o sebe. Skúste spomenúť nejakú záležitosť, ktorá sa vám nepodarila alebo čosi, čo vás v uplynulej dobe nahnevalo. Zároveň však spomeňte aj to, ako sa vám vec podarilo vyriešiť. Možno ho inšpirujete a jeho problém sa mu nebude zdať až taký neriešiteľný a zverí sa vám.

Dajte mu najavo, že ho chápete. Najmä vtedy, ak vo vašom vzťahu všetko „klapalo“ ako hodinky a zrazu ho niečo ohrozuje. Pokúste sa zbaviť partnera obáv z toho, že mu neporozumiete, že ho odsúdite. Milujete ho, ale takisto vás trápi jeho správanie. Povedzte mu, ako jeho správanie vidíte vy. Trápite sa, neviete, čo je vo veci, takisto ste nervózna.

Možno sa dostanete do štádia, kedy už nebdue vedieť, ako ďalej. Partner sa pred vami neotvorí, jeho nevrlosť pokračuje a vás tento spôsob života ubíja. Potom treba zvážiť ďalšie kroky. Okrem návštevy odborníka, ktorú môže odmietnuť, prídu na rad ráznejšie kroky. Napríklad partnerská pauza, počas ktorej mu navrhnite, aby si problémy vyriešil sám, keď tvrdošijne odmieta vašu pomoc aj návštevu odborníka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #partner #odborník

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...