Takéto správanie ničí lásku rovnako ako podvod

Nevera ukončí najviac vzťahov. Avšak takéto správanie pôsobí na lásku rovnako deštruktívne.

06.10.2017 11:00
debata (1)
Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
vzťah - hádka - konflikt Ilustračné foto.

Sú vzťahy, ktoré neveru ustoja. Sú však skôr výnimkou ako pravidlom. Zranenie je príliš veľké, dôvera narušená – a preto väčšina ľudí vo vzťahu nedokáže pokračovať. Takéto správanie ničí lásku:

Klamanie

Keď niečo zatajíte s dobrým úmyslom, aby ste zachránili svoj vzťah a „ušetrili partnera bolesti“, môže vaše klamstvo narásť do skutočného problému a v konečnom dôsledku zničiť dôveru a aj vzťah. Mali by ste byť schopná povedať svojmu partnerovi všetko.

Pokles priazne

Keď niekoho milujete, nemôžete ho trestať tým, že mu budete odoberať lásku a ukazovať dvere. Chlad, odmlčanie a odstup môžu vytvoriť druh pochybnosti o vzťahu, ktorý môže byť nenapraviteľný.

Potláčaný hnev

Keď vám niečo prekáža, musíte to povedať. Hádajte sa konštruktívne, aby partner nebol zatlačený do kúta, a musel sa brániť, to sťažuje uzmierenie. Niekedy sú vnútorné trhliny príliš veľké a vzťah sa preruší – bez šance na vyriešenie konfliktu.

Chýbajúca komunikácia

Nemusíte si každých päť minút písať alebo volať… Ale aspoň raz za deň by ste si mali nájsť čas na rozhovor, ktorý neprerušujú deti ani prichádzajúce maily. Nerozprávajte sa len o problémoch, ale aj o radostných chvíľkach, ktoré ste počas dňa zažili.

Šomranie na všetko

Neustále hundranie a šikana, pretože kôš nebol vynesený, zubná kefka odložená alebo ponožky porozhadzované po zemi, sa môžu zdať smiešne a banálne. Avšak v dlhodobom horizonte môže ísť o dôvod, kedy láska skrachuje aj na takejto „banalite“.

Zosmiešňovanie

Všetky pokusy o preháňanie a zosmiešňovanie vyzerajú nenápadne ako podvod. Pretože primárne ovplyvňujú aj sebaúctu partnera. Poškodenie, ktoré často pretrváva aj po ukončení vzťahu.

Žiarlivosť

Zúrivá žiarlivosť je jedným zo správaní, ktoré ničí vzťah s veľmi vysokou pravdepodobnosťou. Na jednej strane preto, že je to prejav nedostatku sebavedomia (čo nie je atraktívne), na druhej strane preto, že tým partnera obmedzujete, vyvíjate naňho tlak a dávate mu tým najavo, že ho nemáte rada natoľko, aby ste mu mohli dôverovať.

Závislosť

Ak chýba chémia, chýba láska. Napriek tomu zostávate spolu, pretože nechcete byť sama. Alebo sa bojíte, že si to finančne nemôžete dovoliť. Vy nemôžete byť na nikom závislá, pripravujete sa tým o šancu byť šťastná (s niekým iným).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #konflikt #žiarlivosť #klamstvo #hnev #sebaúcta

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...