Deväť našich najčastejších snov a ich výklad

Spracovanie našich skúseností, spomienky... Počas spánku náš mozog zúri. Toto sú naše najčastejšie sny, čítajte, čo znamenajú.

02.10.2017 17:00
sny, spanok Foto:
Ilustračné foto.
debata

Sny o lietaní či plávaní

Podľa vykladačov snov znamenajú sny, v ktorých lietame potrebu oslobodiť sa od stresových okolností, od vecí, ktoré nás doslova deprimujú. Ak vo sne plávate a vidíte dno mora či bazéna, znamená to pravý opak: Zakotvili ste, neviete to vyriešiť.

Strata zubov

Strata zubov alebo vlasov vo sne znamená strach zo straty moci alebo nedostatku sebaúcty vo vašom živote. Takýto sen prenasleduje podľa vykladačov snov, predovšetkým ľudí, ktorí sa boja, že prídu o svoju krásu v starobe, zažívajú finančnú krízu alebo stratia svoj status z dôvodu vonkajších okolností.

Nahota na verejnosti

Naše šaty sú ako ochranný kryt. Ak sa nám sníva, že sme sa ocitli nahí na verejnosti, a všetci sa na nás pozerajú – poukazuje to na tlak, ktorý podľa nášho názoru nevieme splniť. Cítime sa ako oklamaní a vystavení. Takéto sny sa vyskytujú častejšie, keď prijímame novú výzvu (napríklad prácu). Mimochodom, ak svojou nahotou vôbec nebudíme pozornosť (aj keď sa hanbíme), potom to znamená, že síce sme nervózni, no napriek tomu ešte stále sebaistí.

Prenasledovanie

Jedným z našich najčastejších snov je, že nás niekto alebo niečo prenasleduje. Podľa vykladačov snov to poukazuje na skutočnosť, že sa snažíme vyhnúť nepríjemnej situácii, utiecť pred problémami. Ak osoby, ktoré vás vo sne prenasledujú poznáte, potom sa snažíte prekonať negatívne pocity voči tejto osobe alebo sa vyhnúť konfrontácii s ňou. Často sa tieto sny snívajú osobám, s bočnými úmyslami.

Pád

Padanie, pád, znamená stratu kontroly. Cítite sa neisto alebo sa nedokážete vyrovnať s konkrétnou situáciou. Tieto sny majú podľa expertov na sny pôsobiť ako výzva na prebudenie, že máte daný problém v reálnom živote aktívne riešiť a vziať ho do vlastných rúk.

Objav nepoužívaného priestoru

Izby v dome sa hodia podľa odborníkov na sny na rôzne aspekty nášho charakteru. Vo sne nepoužívaná miestnosť alebo aj objavovanie doteraz neznámeho miesta, znamená rast, vývoj a nové možnosti v živote.

Voda

Voda reprezentuje v snoch naše emócie. Kvalita vody (jasná, zatiahnutá, hlboká, búrlivá, pokojná), je ukazovateľom nášho súčasného stavu mysle.

Vozidlo mimo kontroly

Môže ísť o auto, lietadlo alebo iné vozidlo, ktoré sa náhle stáva turbulentným alebo sa nám vymkne spod kontroly. Za vozidlom sa skrýva naša schopnosť dosiahnuť a nasledovať ciele. Ak máme vozidlo mimo kontroly, snažíme sa v reálnom živote dostať situáciu opäť pod kontrolu. Namiesto toho, aby sme zúfalo hľadali riešenie či nápady, mali by sme relaxovať pri hľadaní najlepšieho spôsobu a spoliehať sa viac na svoje inštinkty.

Sex

Erotické sny sú zvyčajne spojené so sexuálnymi potrebami a fantáziami. Sex však môže znamenať aj niečo iné. Osoba, s ktorou vo sne spíte, môže reprezentovať kvality, ktoré si všímate na sebe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mozog #problém #strach #sny #spánok #výzva #inštinkt

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...