Porozchodový smútok musíte dostať zo srdca von

Rozchod! Ako veľmi dokáže "prevalcovať" život. Ale bolesť, ktorú prináša, si netreba so sebou nosiť donekonečna.

22.09.2017 11:00
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla... Foto:
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla a nechutenstvu.
debata

Bolesť musí ísť von, inak hrozí, že si ju prenesiete aj do nového vzťahu. Začínať ho s tým, že vám nová láska pomôže prekonať bolesť z tej starej, sa nevypláca. Chvíľu sa to tak môže javiť, ale potom prídu problémy. Staré rany sa budú otvárať aj po boku nového muža. Smútok za niekdajším partnerom totiž zaklope na vaše dvere v okamihoch, kedy nastanú hoci iba malé problémy v novom vzťahu.

Po rozchode sú povolené všetky emócie – od smútku, cez zúfastvo až po zúrivosť. Je lepšie vypustiť emócie von, než ich v sebe dusiť. Ale pozor! Zatiaľ, čo emóciám môžete povoliť uzdu, všetkým druhom správania nie. Vyhnite sa najmä „obťažovaniu“ vášho expartnera, ktorý vám dal jasné zbohom. Vyjasniť veci, je, samozrejmosťou, ale nekonečné vyvolávanie, písanie či nebodaj jeho „prenasledovanie“ – tak to si zakážte. Podobne je to aj s jeho novou priateľkou. Opustil vás a zmieriť sa s týmto faktom je náročné. Ale ruku na srdce, nič iné vám nezostáva.

Počas niekoľkých týždňov trpí nielen duša, ale aj telo. A dá vám to jasne pocítiť. Je vám zle od žalúdka, trpíte nespavosťou, nechutí vám jesť, máte pocity úzkosti, ovládajú vás náhle zmeny nálad. Do istého času sú takéto prejavy v norme, ak pretrvávajú viac ako 4 až 6 týždňov, je na mieste vyhľadať odborníka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #partner

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...