Spokojnejší život? Jednoduchý recept je tu

Len sa zastavte a popremýšľajte, čo vás na konci dňa teší. A pozvite do vášho života viac pozitívnych emócií.

19.09.2017 09:00
žena, more, šťastie Foto:
Ako žiť šťastnejšie?
debata

Aby ste mali prečo žiť, potrebujete mať okolo seba aj ľudí, ktorých milujete a ktorí milujú vás. Práve tieto osoby vás nabíjajú životnou energiou, dokážete sa pozviechať po ranách osudu, podajú vám pomocnú ruku. Preto je dôležité, aby ste si pestovali svoje priateľstvá a rodinné vzťahy – nik iný to za vás nespraví, myslite na to, keď opäť budete premýšľať, či urobiť prvý krok po hádke s kamarátkou či sestrou.

Neporovnávajte sa neustále s ľuďmi okolo vás. Vždy sa nájde niekto krajší, úspešnejší, štíhlejší, bohatší… Inšpiratívnych ľudí či ich príbehy berte ako motiváciu, ale nie ako príležitosť na utápanie sa. Snažte sa dopracovať k momentom dňa, kedy si poviete, že ste spokojná a šťastná. A nemusí to byť len vtedy, ak vyhráte niekoľkotisíc eur v lotérii…

Zdolávajte malé ciele a o úspechy sa deľte s blízkymi. A rovnako ich pochváľte, ak sa komusi podarí čosi skvelé. Otvorte svoj svet pozitívnym emóciám, ktoré k vám putujú z každej strany. Len ich možno nevnímate tak intenzívne.

Oddychujte! Nájdite rovnováhu medzi prácou, rodinou a svojimi záľubami. Všetko sa musí do vášho života zmestiť bez večného stresu. „Poletovanie“ vo vzduchu, s utrápenou tvárou a večným strachom v srdci vám spokojnosť neprinesie. Máte povinností priveľa? Potom je na čase urobiť zásadné rozhodnutie – ako chcem žiť ďalej? Radikálny krok vzbudzuje strach, ale následne sa vám uľaví. Len sa treba odhodlať a vykročiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #šťastie #zásady

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...