Váš partner priberá... Ale ako mu povedať, že s tým treba niečo robiť

Vyhnite sa priamym útokom, voľte skôr pozíciu "parťáčky" v boji s jeho nadváhou.

19.09.2017 15:00
brucho, tuk, obezita Foto:
Fúha, váš drahý poriadne pribral.
debata

Ak je človek vo vzťahu spokojný, môže to mať neblahý vplyv na jeho hmotnosť. Niekoľko štúdií potvrdilo, že partneri žijúci vo vzťahu si hmotnosť z obdobia, kedy žili ako single, neudržali. Ale čo robiť, ak začína byť problém s hmotnosťou čoraz pálčivejší a váš partner „rastie“ a „rastie“?

Zrazu stojíte pred rozhodnutím, ako mu povedať, že pribral a že by s tým mal čosi robiť. Vyhnite sa vete: „Si tučný, rob s tým niečo“. Nielenže zraníte partnerove city, ale takáto veta môže viesť k frustrácii. Bude sa trápiť, cítiť ponížene a výsledok bude skôr jeho zlá nálada či smútok, než zmysluplný boj s pribúdajúcimi kilami.

A čo v prípade, ak sám partner príde s priamou otázkou: „Zdá sa ti, že som tučný?“. Čo robiť v takej situácii? Nie je dôvod, aby ste to zľahčovali, keď sám partner cíti, že jeho hmotnosť už nie je v poriadku. „Áno, pribral si. Poďme s tým spolu niečo robiť. Môžeme začať zdravšie variť, skúsime nejaký šport. Urobíme si plán a kilá pôjde dolu, uvidíš.“

Je dôležité, aby partner cítil vašu podporu. Utvrďte ho v tom, že vaše city sa smerom k nemu nijako nemenia, že ste tu preňho a budete jeho pomocnou rukou v boji s nadváhou.

Je veľmi dôležité, aby človek cítil podporu okolia, ak začne chudnúť. Motivácia, povzbudzovanie, snaha o udržanie dobrej nálady sa oplatí – atmosféra vo vašom vzťahu sa nezmení ani v náročnejšom období. Ak sa navyše stanete jeho „parťáčkou“ táto zmena vás dokáže spojiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #partner #hmotnosť

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...