Čas prebolel! Znamenia, že už ste vyliečená zo svojho ex

Rozchod nie je sranda, nikto ho nechce v živote zažiť. A ak, tak málokedy prejde "bez povšimnutia", sĺz, bolesti, utrpenia a výčitiek.

22.09.2017 15:00
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla... Foto:
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla a nechutenstvu.
debata

Riešime to častokrát prehnaným zajedaním smútku, jednou párty za druhou, potrebujeme veľa nezdravých potravín, málo pohybu (nie je motivácia), dobrú spoločnosť a vankúš na plakanie. Kedy to prejde? Ako dlho to ešte potrvá? V odbornom časopise Journal für Psychologie zverejnili výsledky štúdie, ktorá hovorí jasnou rečou: Trvá priemerne 11 týždňov, kým na vlastnej koži pocítime pozitívne aspekty rozchodu a začneme „znova žiť“. Podľa vedcov je to 11 týždňov, avšak v skutočnosti je to veľmi individuálne. Tu je zopár znakov, podľa ktorých sa možno zorientovať a dostať odpoveď na svoje zvedavé otázky. Som ešte po uši v tom, alebo sa z toho už dostávam?

(Ne)prenasledujem ho na sociálnych sieťach

Čo tam toľko robíte? Je polnoc a vy sa preťukávate z dvoch účtov – z instagramu do facebooku… Sledujete, čo majú priatelia nové. No najviac zo všetkých vás zaujíma práve váš ex. Kde s kým bol, čo postol. Zastavte sa. Pozrite sa na chvíľu do zrkadla a spýtajte sa samej seba: Chceš byť naozaj stalkerom, namiesto toho, aby si žila svoj život? Človekom, ktorý nevie žiť bez toho, aby sa nedozvedel, či je bývalý vo vzťahu, a to vďaka sociálnym sieťam? Zmení sa niečo, ak sa dozviete, že mu jeho nový objav pripravil na raňajky avokádový toast? Ak ho prestanete takto prenasledovať, spravíte obrovský krok vpred.

(Ne)porovnávam každé nové rande s ním

Máš 1,85? Tomáš mal 1,80… Ak sa vám nový objav páči, musíte s porovnávaním prestať a akceptovať ho takého, aký je. Porovnávanie nič neprinesie. Ak si svojho bývalého už viac nepredstavujete, prestanete ho aj „obdivovať“ a smútiť. Dobré znamenie!

Keď sa pripijem, (ne)myslím naňho

Každý piatok patríte do klubu, tešíte sa na to celý týždeň, drží vás to pri živote. Za „triezveho stavu“ odháňate každú myšlienku na bývalého, možno ste sa ponorili do práce viac, ako „bolo treba“, ale čo príde, keď si doprajete pohár či dva šampanského alebo miešaný drink? Ak vás náhle prepadne ľútosť a potreba napísať mu (nedajbože to aj zrealizujete), ste po uši v tom. V opačnom prípade už viete, čo vám chceme naznačiť. Ste na veľmi dobrej ceste!

(Nie) je mi jedno, či mi lajkuje fotky

Vtipný svet sociálnych médií, veď my sme od neho úplne závislí! „Like“ na facebooku si vysvetľujeme ako „má ma rád“, to je jasné. Tento bod nadväzuje na bod číslo jeden. Ak ho prestanete prenasledovať na sociálnych sieťach, malo by vám byť automaticky úplne jedno, či vám lajkuje alebo nelajkuje fotografie. Ak stále bojujete a potrebujete sa „vyliečiť“, vyhoďte ho z kruhu priateľov. Nech si o tom myslí čo chce, a nech ho to aj rozosmeje! Len vy ste dôležitá a spravíte ďalší krok vpred. Nie je už vo vašom živote, ani v tom virtuálnom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #facebook #prenasledovanie #plač #nový objav #lajk

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...