Jediná vec, podľa ktorej zistíte, či s partnerom ostanete spolu!

Trhanie margarétok je barbarstvo k prírode a neponúka ani relevantnú odpoveď na otázky lásky. Ani horoskopy nie sú jasnou odpoveďou, či ostanete s partnerom svoji.

09.09.2017 14:00
seniori, dôchodcovia, dôochodok, starý, stará,... Foto:
Pre dlhodobý vzťah je dôležité vedieť sa spoločne smiať.
debata

Veda však preklepla tisíce párov, ktoré sa rozišli a ktoré spolu ostali. Identifikovali jedinú vec, ktorá spája všetkých, ktorí vydržali…

Tridsať rokov skúmania

Ak spolu dvojica vydrží tridsať rokov, je to znak, že už zvládnu aj hádky, aj v posteli sa zohrali, poznajú jeden druhého aj vlastné klady a zápory. Je to čas, ktorý už možno označiť za skutočne dlhodobý vzťah. Presne toľko rokov prebiehali štúdie, ktorých sa zúčastnilo 15 000 párov. Spolu išlo o 39 rôznych štúdií, ktoré podrobne rozanalyzoval profesor Jeffrey Hall z univerzity v Kansase. Rozhodol sa, že nájde spoločný znak, ktorý drží partnerstvá po kope a to, čo sa vytratilo spomedzi dvojíc, ktoré si povedali zbohom.

Odpoveďou je humor

Úspešné páry vykazovali schopnosť spoločne sa smiať a tie ktoré sa rozpadli na smiech väčšinou rezignovali. Nikde nie je napísané, že humor zaručí, aby ste boli spolu navždy, ale ak sa neviete spolu smiať, tak máte vysoký predpoklad rozchodu. Ak vášmu vzťahu nechýba humor, môžete byť spokojní.

Nie je horší a lepší humor

Jeffrey Hall upozorňuje, že vôbec nezohráva úlohu to, či ide o drsný humor, sarkastický, komické situácie, ale o to, či sa dvojica zladí. To znamená, že jeden nemôže byť sarkastický a uštipačný, ak tomu druhá polovička nerozumie, pričom ju takýto vtip raní. Na druhej strane partneri, ktorí si zo seba budú uťahovať a smiať sa navzájom, vydržia spolu v šťastí a spokojnosti. Dal tak zelenú smiechu. Ak sa viete obaja schuti zasmiať, nezáleží na dôvode. Záleží len na tom, že vám to spolu ide.

Hľadajte humor

Humor nie je niečo, čo k vám príde samo od seba. Preto je niekedy lepšie ako na romantické klišé staviť na zábavné popoludnie, na vtipný film, humornú talkšou, alebo si spraviť večer vtipov. Sami uvidíte, aký to bude mať na vzťah ovlažujúci vplyv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #šťastie #smiech #dlhodobý vzťah #spoločný humor

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...