Idete na rande? Toto vám prezradí, že máte šancu na dobrý vzťah

Počas rande sa neoplatí pozerať iba do partnerových modrých očí. Je dobré si všímať aj ďalšie atribúty, ktoré naznačia, či sedíte oproti osobe zrodenej pre vás.

07.09.2017 15:00
romantika, rande, láska Foto:
Na dobrom rande nevnímate hodiny.
debata

Duševná matematika

Rande je vždy nesmelou výmenou pocitov, pohľadov a gest. Zvažovanie a vyhodnocovanie na oboch stranách, či vám hodinka s novým objavom postačí ako celoživotná skúsenosť, alebo sa vám zdá, že sedíte s človekom, ktorý vám bude vyhovovať omnoho dlhšie. Mnoho z týchto vecí naznačí vzťahová matematika, ako tomu hovorí expertka na vzťahy Rich Santos.

Nevnímate čas

Nepatrí sa po radne dohadovať si dôležité stretnutie a ukončiť ho so slovami, že sa musíte ponáhľať. Jedine ak ide o výhovorku. Na dobrom rande nevnímate hodiny. Čas ide sám od seba, minúty bežia ako sekundy a vy zisťujete, že pôvodne plánovaný časový úsek ste poriadne prešvihli. Ale vôbec vám to nevadí.

Tešíte sa na ďalšie rande

Už po skončení toho prvého si vlastne dohodnete ďalšie stretnutie. Nie, že si zavoláte, napíšete, rovno sa jednoducho dohodnete na konkrétnom čase aj mieste. Ak máte obaja o tento akt záujem, je to jasné. Ste na rovnakej vlne.

Rozdelili ste sa

Nehovoríme o platení, ale o priebehu rande. Santos tvrdí, že obojstranná komunikácia a hlavne akési podvedomé rozdelenie teritórií, je nutný základ na partnerskú symbiózu. Ak sa nestíhate nadychovať, lebo vám človek oproti hneď skočí do reči, alebo naopak niekto príliš dominuje, prípadne si nemáte čo povedať, nebude to hladký vzťah. Ani ak bude náprotivok vyzerať sexi. Podvedomé rozdelenie priestoru je to, čomu sa hovorí aj skvelá súhra.

Žiadne klišé

Nebudeme ich tu spomínať, ale určite to poznáte. Klasické reči, poznámky, akože vtipné repliky. Nie, toto nie je predsa to, čo hľadáte. Ak dokážete viesť na rande svieži rozhovor bez toho, aby ste opakovali frázy z minulosti, navzájom sa dopĺňate a vymieňate si informácie, ktoré považujete za zaujímavé a nielen za prázdne reči, pokračujte v ďalších stretnutiach. Má to potenciál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #komunikácia #klišé #spoločný život #frázy #životný priestor

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....